Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİN’DE “PASKALYA AYİNİ”

ŞAHİN’DE “PASKALYA AYİNİ”

22
0

İskeçe’nin (Ksanthi) dağlık bölgesinde Şahin kasabasında Paskalya Ayini yapıldı. İskeçe’den otobüslerle Şahin’e getirilen Hristiyan nüfusun Aziz Georgios Kilisesi’nde Paskalaya ayini yapmalarına Şahin’de yaşayan Türkler saygı ve hoşgörü gösterdi.

Batı Trakya’da Değişik dinlere ve ırka mensup insanların kendi inançlarını bir arada yaşamaları örneği bir kez daha Şahin’de sergilendi. Şahin kasabasında Hristiyan nüfus olmamasına rağmen, bulunan Kiliseye ayin yapmak üzere gelen Hristiyanlar kutsal Paskalya Ayini’ni gerektiği şekilde yaşadılar.

Şahin kasabasında ilki 1965 yılında gerçekleştirilen “Büyük Cuma” (Megali Paraskevi) ayini, 10 Nisan 2015 tarihinde akşam saatlerinde Şahin sokaklarında 55-60 kişilik bir grup ve 4. Kolordu’ya bağlı Komando Birliği askerlerinin ve emekli subayların katılımıyla 2015 yılında yeniden gerçekleştirildi.

Hristiyanlar tarafından “Epitafios” olarak bilinen ayinine katılmak üzere İskeçe’den getirilen Hristiyanların Şahin sokaklarında ellerinde mumlar ve haçlarla yürüdükleri sırada, gökyüzüne süngü gibi uzanan Şahin’deki minarelerden Gök Kubbe’ye doğru Akşam Ezanı’nın edalanması ve Kilisedeki çan sesinin de denk gelmesi, bölgedeki farklı inançların barış ve huzur içinde yaşandığını gösterdi. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz