Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİN HEDEFİ GÖSTERDİ!

ŞAHİN HEDEFİ GÖSTERDİ!

14
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin Şahin’de yaptığı miting olağanüstü coşkuyla gerçekleşti ve Şahin hedefi gösterdi. Köy meydanında yapılan konuşmalar sık sık alkışlar ve sloganlarla kesildi. DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet konvoy eşliğinde Şahin’e girdi. Kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan heyette bulunan Ozan Ahmetoğlu ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet’e Şahinli çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

Şahin’deki DEB Partisi mitingi son derece tempolu ve coşkulu geçti. DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu Koordinatörü Mustafa Şargo’nun sunuculuğunu yaptığı mitingin ilk konuşmasını partinin İskeçe’deki 18 adayından biri olan Şahin köyünden DEB’in kurucularından Hüseyin Yazıcı gerçekleştirdi. Şahinli hemşerilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Yazıcı, halktan DEB Partisi’ne destek vermesini istedi.

Daha sonra mikrofona DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet geldi. Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan DEB Partisi’nin azınlığın sesini Avrupa’ya duyuracağını ifade eden Işık Sadık Ahmet, gösterilen ilgiden onur duyduğunu söyledi. Ahmet, 25 Mayıs Pazar günü AP seçimlerinde DEB Partisi’de destek istedi.

“Balkanların incisi Şahin’e de bu coşku yakışıyor.”

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Şahin halkı, bu akşam bizleri en güzel şekilde karşıladığınız için DEB Partisi adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Balkanların incisi Şahin’e de bu coşku yakışıyor. 25 Mayıs Pazar günü katılacağımız AP seçimleri öncesi son mitingimizdeki bu coşku bizlere büyük moral ve güç verdi. Pazar günü sandık başına gideceğiz ve azınlık olarak birlik ve beraberliğimizi göstermek için oylarımızı DEB Partisi’ne vereceğiz. Niye mi vereceğiz?

Değerli soydaşlarım hepinizin bildiği gibi yıllardır bir türlü çözelemeyen azınlık sorunlarımız var. Müftülük sorunumuz, vakıflar sorunumuz, milli kimliğimizin inkârı gibi birçok konuda haklarımız bizlere iade edilmedi. Bir diğer çok önemli sorun eğitim sorunudur. Hepinizin bildiği gibi anaokulları konusunda bir talebimiz var. Zorunlu eğitim olan anaokullarında Türkçe – Yunanca olarak eğitim yapılsın istiyoruz. Ancak devlet sadece Yunanca eğitim yapmakta ısrar ediyor. İki yıl önce Şahinli anneler bu konuda bir mücadele verdi. Taleplerini açıkça ortaya koydu. Ben buradan bir kez daha o anneleri mücadelelerinden dolayı tebrik etmek istiyorum.

Eğitim sorunun yanısıra bir de son dönemde ortaya çıkarılan ‘240 İmam’ yasası var. Bu yasa ile Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın din ve vicdan özgürlüğüne açıkça müdahale ediliyor. Bizlerin 240 İmam’a ihtiyacımız yok. Bizim kendi imamlarımız kendi müftümüz bizlere yeter. DEB Partisi olarak bu yasanın iptal edilmesini istiyoruz. İşte tüm bu sorunlara ve yıllarca çözülmeyen diğer sorunlara karşı tepkimizi ortaya koymak için aynı zamanda da hem Atina’ya hem de Avrupa’ya ‘BİZ DE VARIZ’ demek için 25 Mayıs seçimleri büyük önem taşıyor. Gelin 25 Mayıs günü hepimiz Avrupa Parlamentosu sandığında gücümüzü birleştirelim. Birlikte daha güçlü olduğumuzu herkese gösterelim.”

Ozan Ahmetoğlu konuşmasının ardından DEB Partisi’nin İskeçeli AP Milletvekili adaylarını halka tanıttı.

DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı olarak bizleri en güzel şekilde karşılayan Şahin Köyü halkına teşekkürü bir borç biliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz