Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET KURT: “HERKESE VE HER GÖNÜLE ULAŞMA, BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR”

AHMET KURT: “HERKESE VE HER GÖNÜLE ULAŞMA, BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR”

15
0

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) çiçeği burnunda yeni Başkanı BİRLİK gazetesine konuştu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İTB’de 14 Nisan 2013 tarihinde Genel Kurul seçimleri yapıldı. Bugün itibariyle de yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımını gerçekleştirdiler. Toplantı sonucunda İTB’nin yeni Başkanı Ahmet Kurt oldu.

BİRLİK gazetesi olarak İTB’de yapılan görev dağılımı sonrası Başkan Ahmet Kurt ile yapmış olduğumuz özel söyleşimizde, derneğin bu yeni sürecinde de başta verilen hukuki mücadelenin sonuna kadar devam ettirileceğini belirtti. Başta İTB dernek üyeleri olmak üzere, Yönetim Kurulu adına kendilerine destek olan tüm üyelere teşekkür eden Ahmet Kurt, İskeçe’nin Dolaphan merkezli Mustafçova Belediyesine bağlı Mustafçova köyü doğumlu. Ahmet Kurt, şu anda İskeçe Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini yürütüyor.

İTB 86. Olağan Genel Kurulunun gerçekleştirildiği gün, kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu ve o günün kendi yaş günü de olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Kurt duygularını şu sözlerle dile getirdi:

İhtilaflardan sıyrılarak her zaman olduğu gibi, herkese ve her gönüle ulaşma, birlik ve beraberlik zamanıdır”

“Bundan sonraki süreçte böyle güzide bir kurumumuzda azınlık insanına hizmet etmekten gurur duyacağım. Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına İTB’nin değerli üyelerinin bizlere vermiş olduğu teveccüh ve göstermiş oldukları güvenlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu olarak, bu güzide kurumumuz için canla, başla çalışacağız.

Bilindiği gibi İTB’nin 1983 yılında başlayan hukuk davasının, arkadaşlarımla birlikte sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Burada en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de küskünlüklerden, kırgınlıklarda ve ihtilaflardan sıyrılarak her zaman olduğu gibi, herkese ve her gönüle ulaşma zamanıdır. Artık zaman, uyanma, uyandırma, dirilme direnç gösterme, birlik ve beraberlik zamanıdır.

Bir diğer amacımız da kuruluş çatısı altında faaliyetlerini yürüten kollara eşit mesafede olacağımızı, azınlık insanı adına en faydalı verimi alabilmek için var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Bir de belirli sebeplerle ulaşılamayan yerlere sesimizi, en ücra yerlere kadar duyuracağımızı belirtmek istiyorum.“

“Parolamız, samimi duygular içinde bütün insanları kucaklamaktır

Son olarak genç bir kadroyla ve kendinden emin bir şekilde bir kadroyla yola çıktıklarının altını çizen Başkan Ahmet Kurt şunları söyledi: “Parolarının biribirimize samimi duygular ile bu hizmetin amacının ne olduğunu çok net bir şekilde kabul etme ve bütün insanları kucaklamaktır.

Türkiye’den Konya Selçuk üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Ahmet Kurt evil ve bir çocuk babasıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz