Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET KARA: “ÇOK BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

AHMET KARA: “ÇOK BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

22
0

İskeçe (Ksanthi) Belediye Meclis Üyesi Avukat Ahmet Kara, İskeçe Belediye‘sinin yemin töreninde Müslüman din adamının bulunmamasını eleştirdi. Kara, şahsına ait sosyal paylaşım sayfasında yayınladığı yazıda, “İskeçe Belediye Meclis üyeliğimiz resmen başlamış bulunmakta. Yalnız ilimizin diğer belediyelerinde gerçekleştirilen yemin törenlerinde Hıristiyan din adamlarının yanında Müslüman din adamları da varken, İskeçe Belediyesinde bunun uygulanmaması bana göre, çok büyük bir eksiklikti. Bunun kasten yapılmadığına inanmak istiyorum.” ifadelerine yer veriyor.

ÇOK BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

Bu gün itibariyle İskeçe Belediye Meclis üyeliğimiz resmen başlamış bulunmakta. 5 yıl boyunca İskeçemizi daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek üzere bulunduğumuz konumdan önerilerimizi yapıp, takipçisi olacağız.

Yalnız ilimizin diğer belediyelerinde gerçekleştirilen yemin törenlerinde Hıristiyan din adamlarının yanında Müslüman din adamları da varken, İskeçe Belediyesinde bunun uygulanmaması bana göre, çok büyük bir eksiklikti. Bunun kasten yapılmadığına inanmak istiyorum.

Eğer bu konu bilerek göz ardı edilmişse, bünyesinde 6 azınlık mensubu bulunduran iktidar listesinin azınlığımıza bakış açısı düşündürücüdür.İktidar ve muhalefet listelerinden toplam 10 Azınlık mensubunu meclis üyesi seçen azınlık bu tür ayrımcılıkların son bulmasını beklemektedir. Bu anlayışın değişmesi için iktidar listesindeki 6 azınlık mensubu arkadaşımızın üstün gayret göstermesi gerekmektedir. Şahsen ben, bu konuda yapacakları çalışmalarda kendilerine her zaman yardımcı olmaya hazır olduğumu ifade etmek isterim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz