Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET KARA: “BU SEFER OLUMLU YÖNDE KARAR VERİLMESİNİ UMUYORUM. İNŞALLAH UMUTLARIMIZ BOŞA...

AHMET KARA: “BU SEFER OLUMLU YÖNDE KARAR VERİLMESİNİ UMUYORUM. İNŞALLAH UMUTLARIMIZ BOŞA ÇIKMAZ”

14
0

Güney Meriç (Evros) Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin Yargıtay’daki (Arios Pagos) davası sonuçlandı. Yargıtay, Güney Evros Derneği’nin itirazını haklı buldu. Derneğin avukatı Ahmet Kara, Yargıtay’ın ilgili kararının ardından davanın yeniden Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşüleceğini belirtti. Kara: “Bu sefer olumlu yönde karar verilmesini umuyorum. İnşallah umutlarımız boşa çıkmaz.” diye konuştu.

 

Adındaki “azınlık” kelimesinden dolayı yerel mahkeme tarafından kurulmasına izin verilmeyen Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin Atina’da en üst mahkeme olan Yargıtay’daki görüşmesinde derneğin itirazı haklı bulundu. Karar 13 Ocak Cuma günü açıklandı.

 

Atina’da 7 Ekim 2011 tarihinde Yargıtay nezdinde görüşülen davada Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği yerel mahkemenin olumsuz kararına itiraz etmişti. Yargıtay derneğin talebini haklı bularak 13 Ocak Cuma günü kararını açıkladı. Karara göre Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin kurulması için dava, ilk duruşmaya katılan yerel hâkimler heyetinin bakmaması kaydıyla yeniden Trakya İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi.

 

Güney Evros Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin avukatı Ahmet Kara Azınlıkça’ya yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

Derneğin Atina’da Yargıtay’a itiraz dilekçesini hazırlayan Avukat Adem Bekiroğlu’dur. Adem Beyin emekli olmasıyla birlikte Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin söz konusu davasını devraldım. Mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.. Bildiğiniz gibi isminde ‘azınlık’ kelimesinin bulunmasından dolayı bu derneğimizin kurulmasına izin verilmemiştir. Yargıtay nezdinde yapılan itiraz neticesinde hâkimler derneğimizin dilekçesini kabul ettiler ve itirazımızı da haklı buldular.

 

Bu noktadan sonra Yargıtay aynı davayı yeniden görüşmesi için tekrar Trakya İstinaf Mahkemesi’ne göndermiştir. Dolayısıyla dava, İstinaf Mahkemesi’nde tekrar görüşülecektir. Fakat  bu sefer dava farklı yargıçlar tarafından ele alınacaktır. İstinaf mahkemesi ya derneğin kuruluşunu kabul edecek ve bu iş bitecektir, ya da tekrar aynı olumsuz kararı verecek ve derneğin isminden dolayı kuruluşunu kabul etmeyecektir. Eğer olumsuz bir karar çıkarsa davayı yeniden Yargıtay’a taşıyacağız. Esasında Yargıtay’ın itirazımızı haklı bulmasını göz önünde bulundurarak bu sefer Trakya İstinaf Mahkemesi’nin derneğimiz hakkında olumlu yönde karar vermesini umuyorum. İnşallah umutlarımız boşa çıkmaz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz