Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar AHMET HACIOSMAN’A BULGARİSTAN’DA BÜYÜK İLGİ

AHMET HACIOSMAN’A BULGARİSTAN’DA BÜYÜK İLGİ

18
0

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Haci Aliş’in Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Türk heyeti adına Filibe de verdiği iftara Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliyev ile Batı Trakya Türk Milletvekili Ahmet Hacıosman da katıldı.

Yunanistan Parlamentosu’nda görev yapan Batı Trakya Türk Milletvekili Ahmet Hacıosman Bulgaristan Mustafa Haci Aliş’in Filibe’de düzenlediği Ramazan ayın son iftarına katıldı. İftara katılan Ahmet Hacıosman’a misafirler büyük ilgi gösterdi. İftarda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliyev de hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katıldığı Bulgaristan ziyaretine Yurtdışı Türkler Başkanı Kemal Yurtnaç, Daire Başkanı Ramazan Çokçevik, Gazali Çiçek, Basın Müşaviri Mehtap Altınok, AK Parti Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Hüseyin Bürge, Mustafa Öztürk, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, İRCİCA Genel Başkanı Halit Eren, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı katıldı. İftarda Yunanistan Rodop Milletvekili diye anons edilen Ahmet Hacıosman, ayağa kalkarak iftara katılanları selamladı.

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş’in Türk heyet onuruna verdiği iftarda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bulgaristan’da yaşayan soydaşların Bulgaristan la Türkiye arasında dostluk köprüsü olduğunu söyledi. Türkiye’nin dünyanı değişik ülkelerinde yaşayan soydaşlara büyük önem verdiğini belirten Bozdağ, ”AK Parti’nin aldığı karar doğrultusunda 4 yıldır Ramazan aylarında dünyanın neresinde bir Türk varsa orada oluyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda Batı Trakya’daydık. Bu yıl Bulgaristan’dayız. Bundan sonra da bunu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜRKLERE YABANCI DEĞİLİM

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliyev de çocukluğunun camiye 150 metre mesafede olan bir evde geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı döneminde ülkesinde ayan bütün insanların aynı hizmeti alması, ülkenin imkanlarından eşit faydalanması için çalışacağını söyledi. Plevneliyev, kendisinin Bulgaristan’da bir müftüyü ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olduğunu da hatırlatarak, “Geçtiğimiz gülerde Türkiye ziyaretim sırasında Bulgaristan dan göç etmiş bir Türk aileye misafir oldum. İlklere imza atmaya bundan sonra da devam edeceğim” diye konuştu. İRCİCA Genel Başkanı Halit Eren’de İRCİCA’nın balklalarla ilgili çok öneli kültürel çalışmaları olduğunu belirterek, “Birkaç gün önce Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile Batı Trakya’daydık. Bugün Bulgaristan’daki kardeşlerimizin yanındayız. Bundan sonra da AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Balkanların tozunu atmaya devam edeceğiz” dedi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz