Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET HACIOSMAN ATİNA’DA TARIM KONULARIYLA İLGİLİ GÖRÜŞMELER YAPIYOR

AHMET HACIOSMAN ATİNA’DA TARIM KONULARIYLA İLGİLİ GÖRÜŞMELER YAPIYOR

12
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın, bugün, tarım konularıyla ilgili Atina’da görüşmeler yapıyor.

Bilindiği üzere, geçen yıl etkili olan elverişsiz hava koşullarının neticesi olarak, ekili araziler ve ürünlerde büyük zararlar oluşmuş, tarımdan elde edilecek gelirde önemli kayıplar meydana gelmişti.

2013 tarım yılı, Rodop ili üreticilerini sürekli olarak meydana gelen doğal afetler ile karşı karşıya bırakmıştı. Son derece elverişli bir tarım yılı olması beklenirken, meydana gelen doğal afetlerden dolayı tarım arazileri ve ekili ürünler, büyük oranda zarar görmüştü.

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman meydana gelen bu zararlar için geçtiğimiz hafta açıklanmaya başlayan zarar neticeleri hakkında, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Çaftaris’i telefon ile arayarak yaptığı telefon görüşmesinde, detaylı bir şekilde bilgilendirmiş, neticeler hakkındaki görüşlerini yazılı olarak da, kendisine sundu.

Milletvekili Ahmet Hacıosman konu ile ilgili olarak bugün, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nı ziyaret ederek, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Moshos Korasidis  ile bir araya gelmiş, açıklanan zarar neticelerini ayrıntılı bir şekilde görüşme imkanı buldu.

Ayrıca, Müsteşar ile yaptığı bu toplantıda, bölgemizde büyük zararlara sebep olan hayvanlardaki çiçek hastalığını dile getirmiştir, karantina altında bulunan hayvanlar için yapılan ödemelerde büyük sıkıntı yaşandığını vurgulamıştır. Çiçek hastalığı için verilecek olan zarar tazminatları hakkında ise, hayvan besicilerinin isteklerini ve taleplerini aktardı.    

Daha sonra Yunanistan Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Başkanı Vasilis Eksarhos’u ziyaret eden Ahmet Hacıosman, Belediye’lere ulaşmaya başlayan zarar listeleri hakkındaki görüşlerini ve bölgemizdeki son gelişmeleri ELGA Başkanı’na aktarmış ve taraflar konu hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapmışlardır.

Sonuç olarak, zarar neticelerinden memnun olmayan üreticilerin itiraz dilekçesi sunma hakları bulunduğundan dolayı, bu haklarını kullanarak kendilerine verilen zarar değerlerine itiraz etmeleri tavsiye edilir.   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz