Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AGİT NEFRET SUÇLARI 2011 YILLIK RAPORU AÇIKLANDI

AGİT NEFRET SUÇLARI 2011 YILLIK RAPORU AÇIKLANDI

12
0

ODIHR: Ulusal çabalara rağmen nefret suçları AGİT alanında önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kuruluşlar ve İnsan Hakları Ofisi, 16 Kasım 2012 tarihinde, bugün, “AGİT Bölgesinde Nefret Suçları: Olaylar ve Tepkiler” konulu 2011 Yıllık Raporu’nu yayınladı. Uluslararası Hoşgörü Günü’nde, bugün yayınlanan raporda 2011 yılında AGİT bölgesinde gözdağı, tehdit, vandalizm, kundakçılık teşebbüsü ve cinayet dahil nefret suçlarının bir sorun olmaya devam ettiği ifade ediliyor.

Yunanistan’da çoğu Müslüman göçmen kökenli kişilere yabancı düşmanı saldırılar yaşanıyor

Yunanistan’ın ırk temelli veya yabancı düşmanı saldırılar konusunda Yunanistan’ın ODHIR’ye resmi bilgi sunmadığı belirtilen raporda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin dördü ciddi yaralanma, ikisi bir grup tarafından işlenen, bir cinayet ve bir gasp ve 44 yaşındaki bir Yunanın video kamerası için bıçaklanması gibi bir dizi saldırı dahil toplam 15 fiziksel saldırı rapor ettiği kaydediliyor. Ayrıca BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Vukuat ve Irkçı Saldırıların Kaydedilmesi Ağı’nın Atina’da 30 fiziksel saldırıyı rapor ettiği kaydediliyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin İnsan Hakları Ulusal Komisyonu ile birlikte bu ağı oluşturduğu ifade edilen raporda Ekim ayında bu ağın bir pilot program oluşturduğu ırkçı temelli şiddet saldırılarını kaydetmeye başladığı belirtiliyor.

Raporda Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret saldırılarına da yer veriliyor

Raporda Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF)’nun 2011 yılı için İskeçe ve Aşağımahalle’de Türk toplumunun yaşadığı yerlerde iki sprey boyalı saldırı ile Atina, Pire’de Türk şehitleri mezarlığına sprey boyalı bir saldırı düzenlendiğini rapor ettiği ifade ediliyor. Bununla birlikte raporda ABTTF’nin bir traktöre yönelik bir saldırı ile 30 koyunun öldürüldüğü bir küçükbaş ahıra yapılan saldırıyı rapor ettiği kaydediliyor. ABTTF’nin Poşpoş mahallesindeki Müslüman mezarlığına yapılan saldırıda mezar taşlarının tahrip edildiğini rapor ettiği ifade edilen raporda ayrıca ABTTF ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği(BTAYTD)’nin bir caminin ön kapısına bir domuz başı asılması ile başka bir camiye yönelik mülk zararı saldırılarını rapor ettikleri bildiriliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz