Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İŞADAMI MEHMET ORUÇ: “MUAVİN KONSOLOSLAR DAVUT OCAK VE DERYA OCAK’IN EŞYALARINI BANA...

İŞADAMI MEHMET ORUÇ: “MUAVİN KONSOLOSLAR DAVUT OCAK VE DERYA OCAK’IN EŞYALARINI BANA SATTIKLARI YALAN VE İFTİRADIR”

103
0

Batı Trakya’lı İşadamı Mehmet Oruç hakkında yazılanlarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Batı Trakya’lı İşadamı Mehmet Oruç hakkında yazılanlarla ilgili açıklama yayınladı. Oruç, BİRLİK Gazetesi’ne gönderdiği yazılı açıklamasında, “Muavin Konsoloslar Davut Ocak ve Derya Ocak’ın Gümülcine’den kaçmadan önce eşyalarını bana sattıkları yalan ve iftiradır” ifadelerine yer veriyor.

Hatırlanacağı üzere, Türkiye’de yayın hayatına devam eden Yeni Akit gazetesi köşe yazarlarından Ayhan Demir tarafından 6 Aralık 2017 Çarşamba günü “FETÖ YUNANİSTAN YAPILANMASI!!!” başlığıyla bir yazı kaleme alarak yayınlamıştı. Bu yazı Batı Trakya’da BİRLİK Gazetesi tarafından, yazının içeriğine dokunmadan yorumsuz bir şekilde ve herhangi bir art niyet olmadan, söz konusu yazıda ismi geçenlerin hedef alınmadan, yazının sadece ve sadece bölgemizi konu aldığından dolayı okuyucuya aktarılmıştır.

Yazının başlığı ve köşe yazarının açık adresi şu şekildedir.

FETÖ YUNANİSTAN YAPILANMASI!!!

Ayhan Demir

e-posta

ayhan_demir@hotmail.com

Gazeteci-Yazar Ayhan Demir, kaleme aldığı yazısının bir bölümünde, Batı Trakya’lı işadamı Mehmet Oruç hakkında bazı iddialar ortaya atmıştı. Mehmet Oruç’un adının geçtiği paragrafta, “Kaçaklar kervanına, tüm mallarını FETÖ’cü işadamı Mehmet Oruç’a satarak ortadan kaybolan, Gümülcine Konsolosluğu Muavin Konsolosları Davut Ocak ve eşi Derya Ocak eklendiler” yazısı karşısında harekete geçen işadamı Mehmet Oruç’un açıklaması şu şekildedir.

 

AÇIKLAMA

“6 Aralık 2017, Çarşamba günü “ yeniakit.com.tr ” internet haber sitesinde Aydın Demir tarafından http://m.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/feto-yunanistan-yapilanmasi-22122.html linki ile ve “FETÖ Yunanistan Yapılanması” adı altında bir makale yayınlanmıştır. Söz konusu makalede, ismimin FETÖ terör örgütü ile ilişkili olduğundan söz edildiğini görmekteyim.

Söz konusu makalede iftira ve yalanlara başvurularak özellikle T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu, Muavin Konsolos Davut Ocak ve eşi Derya Ocak’ın Gümülcine’den kaçmadan önce bütün mallarını bana satmış olduğu yalan, ifadesi iftira edilerek yazılmaktadır ve şahsım FETÖ terör örgütüne bağlı bir işadamı olarak zikredilmektedir. Şahsımın FETÖ terör örgütüyle asla bir ilgisi olmadığı gibi en ufak bir bağlantım dahi söz konusu değildir. Yazıda bana itham edilenler iftira ve hakaret teşkil etmektedir ve şahsi haklarıma tecavüz niteliği taşımaktadır.

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu mensupları Muavin Konsolos Davut Ocak ve eşi Derya Ocak’ı şahsen tanımamaktayım ve mallarını satın aldığım ibaresinin yalan olduğunu, gerçeği yansıtmadığını, FETÖ terör örgütü ile asla en ufak bir bağlantımın dahi olmadığını kamuya bildirmek isterim.

Son olarak, adı geçen yazar-gazeteci Ayhan Demir hakkında yargı makamları nezdinde hakaret, iftira ve yalan haber yaymaktan dolayı ve kişilik haklarımın korunması yönünde her türlü yasal ve hukuki tedbiri alacağımı kamuoyuna bildirmek isterim.”

İşadamı

Mehmet Oruç

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz