Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ADALET BAKANLIĞI’NDAN KARAYUSUF’A OLUMSUZ CEVAP

ADALET BAKANLIĞI’NDAN KARAYUSUF’A OLUMSUZ CEVAP

12
0

Milletvekili Ayhan Karayusuf’un Şapçı Mahkemesi’nin kapatılması ile ilgili Adalet, İnsan Hakları ve Şeffaflık Bakanlığı’na sunmuş olduğu yazılı soru önergesine “olumsuz” cevap verdi.

Konuyla ilgili Karayusuf’un basın bürosundan yazılı bir açıklama geldi.

 

MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF’UN ŞAPÇI MAHKEMESİ’NİN KAPATILMASI İLE İLGİLİ YAZILI SORU ÖNERGESİNE ADALET BAKANLIĞI’NDAN KARAYUSUF’A OLUMSUZ CEVAP

Adalet, İnsan Hakları ve Şeffaflık Bakanlığı (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Milletvekili Ayhan Karayusuf’un Şapçı Mahkemesi’nin kapatılması ile ilgili sunmuş olduğu yazılı soru önergesine “olumsuz” cevap verdi.

Bakanlığın vermiş olduğu cevapta, mahkemelerin birleştirilmesi, her bölgedeki İstinaf Mahkemeleri’nin genel kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, bakanlık kararnamesiyle yapıldığı belirtilmektedir.

Cevapta ayrıca, mahkemelerin birleştirilmesi hususunda, her mahkemede görülen dava sayısı, mahkemelerdeki görevli sayısı, mahkemelerin maliyeti ve masrafı, coğrafi yeri ve durumu, resmi hizmet araçları, her bölgedeki mahkeme sayısı, yerel kurum ve kuruluşların fikirleri değerlendirilerek kararların alındığı da belirtilmektedir.

Ve karar olarak, yukarıdakiler doğrultusunda, bakanlık herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğine inanarak Şapçı Mahkemesi’nin Gümülcine Mahkemesi ile birleştirilmesi kararını vermiştir, deniyor.

Biz, bir kez daha bu çıkan karara karşı olduğumuzu belirtmekteyiz. Düne kadar, Şapçı Mahkemesi Şapçı-Maronya ve Sirkeli-Kozlukebir belediyelerine kayıtlı birçok vatandaşımıza hizmet vermekteydi. Bu iki belediyemiz geniş coğrafi sınırlar içerisinde olup, bakımsız ve kötü yol haritasıyla Balkan Kolu’na kadar uzanmaktadır. Bu ulaşılması zor bölgeler Gümülcine’ye 80 kilometreden fazla bir mesafede olduğunu unutmamalıyız.

Şapçı Mahkemesi, normal davaların dışında Sulh Ceza Mahmemesi olarak da hizmet verdiğini -altını çizerek- vurgulamak isteriz. Ayrıca, Şapçı Mahkeme Binası’nın devlet malı olduğunu ve bu binaya (tamirat, donanım, araç-gereç için) 73.000 evro masraf yapıldığını da hatırlatırız.

Şapçı Mahkemesi’nin hizmet vermesi bugün devlet bütçesine zarar vermediği gibi, bölgede hareketlilik ve canlılık sağlamaktaydı. Ancak bugünkü haliyle bu mahkemenin birleştirilmiş olması ve vatandaşların Gümülcine Mahkemesi’ne yönlendirilmesi, bölgeyi diğer hizmet alanlarında da güçsüz kılmıştır.

Milletvekili Ayhan Karayusuf

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz