Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF: “YENİ ZELANDA’DA İKİ CAMİYE YAPILAN MENFUR TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!”

ABTTF: “YENİ ZELANDA’DA İKİ CAMİYE YAPILAN MENFUR TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!”

46
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

KINAMA

“Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişinin yaşamını yitirdi, 48 kişi de yaralandı. Cuma namazını kılmak için bir araya gelen Müslümanları hedef alan terör saldırısının ardından saldırıyla ilgili üçü erkek biri kadın dört kişi tutuklandı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına bu hain ve iğrenç terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu alçakça saldırı bir kez daha göstermiştir ki terör, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin yine masum insanları, bu kez Müslümanları hedef almıştır. Bu noktada tüm insanların dünyada her geçen gün gittikçe artan İslam düşmanlığı ve ırkçılığa karşı ortak sorumluluk bilinciyle hareket ederek ortak duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. ABTTF olarak bu zor zamanlarında saldırı sonucu yakınlarını yitirenlerin ve Yeni Zelanda halkının acısını yürekten hissediyor ve paylaşıyor, taziyelerimizi sunuyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz