Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ BÜFESİNİN KAPATILMASINI KINADI

ABTTF GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ BÜFESİNİN KAPATILMASINI KINADI

16
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF Yönetim Kurulu olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne ait büfenin kapatılmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlandı.

1928 yılında kurulan, 1983 yılında isminde geçen “Türk” kelimesi nedeni ile kapatılan, bugüne dek resmi statüsü elinden alınmış olarak faaliyetlerine devam eden Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin büfesi Gümülcine Vergi Dairesi’nin denetlemesinin ardından büfenin yasal çalışma iznine sahip olmadığı gerekçesi ile kapatıldı.

Dernek lokalini ziyaret eden Batı Trakya Türklerine hizmet veren büfenin kapatılması ile ilgili olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, “Yunan Devleti tarafından hedeflenen, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümü noktasında fikir jimnastiği yapılan, birlik ve beraberliği pekiştiren bu tarihi mekânı ortadan kaldırmak, tarihten silmektir.” açıklamasında bulundu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF Yönetim Kurulu olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne ait büfenin kapatılması kararını şiddetle kınıyoruz. Gümülcine Türk Gençler Birliği, 1983 yılında isminde “Türk” kelimesi geçtiği için kapatılmış, derneğin sahip olduğu resmi statü böylelikle elinden alınmıştır. Bu durumun sorumlusu olan Yunan devleti, 1983 tarihinden bu yana tabelası yerinden sökülmüş olarak faaliyetlerine devam eden Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne ait büfeyi yasal izne sahip olmadığı gerekçesi ile neden sonra şimdi kapatmaktadır. Büfenin kapatılmasının ardında başka bir amacın var olduğu maalesef açıktır. ABTTF olarak Batı Trakya Türk Azınlığı için tarihi bir öneme sahip ve kilit nitelikteki Gümülcine Türk Gençler Birliği ile aynı duyguları paylaşıyor, haklı mücadelesinde Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin arkasında ve ona destek olacağız.” açıklamasında bulundu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz