Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF BRÜKSEL’E ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

ABTTF BRÜKSEL’E ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

20
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, 25 Mart 2015 tarihinde Brüksel’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin Habip Oğlu’na eşlik ettiği çalışma ziyaretinde ABTTF Başkanı, AP Milletvekili Iskra Mihaylova(Bulgaristan/ALDE) ve AP Milletvekili Jordi Sebastia(İspanya/Yeşiller-EFA) ile görüştü.

ABTTF Başkanı Habip Oğlu Bulgaristan’daki HÖH Partisi’nden AP’ye seçilen Mihaylova ile görüştü

Bulgaristan’daki Türk azınlığın partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) Partisi’nden Avrupa Parlamentosu’na milletvekili seçilen Iskra Mihaylova ile ilk kez görüşen ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ve ABTTF’yi tanıttı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim ve din alanında sahip olduğu özerkliğin bugün tahrip edilmiş olduğunu aktaran Habip Oğlu, ekonomik olarak da Batı Trakya’nın Yunanistan’ın en geri kalmış bölgeleri arasında olduğunu belirtti, sosyal ve siyasal yaşamın yanı sıra ekonomik yaşamda da fırsatlar açısında ciddi bir eşitsizlik olduğunu söyledi. Bulgaristan’dan Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak görev yaptığını ve geçmişte Bulgaristan-Yunanistan arasında bölgesel işbirliği alanında bir AB programını yürttüğünü belirten Mihaylova, Batı Trakya’yı ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nı çok iyi tanıdığını ifade etti, Batı Trakya’nın ekonomik kalkınmasına yönelik Avrupa Birliği programları hakkında bilgi verdi.

Habip Oğlu, AP Azınlıklar İntergrubu Başkanı Jordi Sebastia ile biraraya geldi

AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu’nun üç eşbaşkanından biri olan AP Milletvekili Jordi Sebastia ile gerçekleştirdiği görüşme ise Habip Oğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim ve dil alanında yaşadığı sorunları detaylı olarak aktardı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın özellikle eğitim ve anadil kullanımı konusunda yaşadığı sorunları bildiğini aktaran Sebastia, Avrupa Parlamentosu zemininde olası işbirliği alanlarını aktararak Batı Trakya Türk Azınlığı’na destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz