Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA NEFRET SUÇLARI KONULU PANELE KATILDI

ABTTF AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA NEFRET SUÇLARI KONULU PANELE KATILDI

9
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 29 Kasım 2012 tarihinde Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda AB Temel Haklar Ajansı(FRA) ile AP Anti-Irkçılık ve Çeşitlilik İntergrubu(ARDI) tarafından düzenlenen panele katıldı. FRA’nın nefret suçları konulu iki raporunu sunduğu toplantıya ABTTF adına Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu Seyhan Sarıca katıldı.

 

ARDI İntergrubu Başkanı Emine Bozkurt: Ekonomik kriz baskısı altında nefret suçları “normal” bir görünüm kazanma eğilimi gösteriyor”

 

AP Milletvekili Emine Bozkurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda AP Milletvekili Emine Bozkurt, Avrupa Birliği alanında nefret suçlarının giderek arttığını ancak bununla birlikte bu konuya ilişkin bilinirliğin çok az olduğunu söyledi. Ekonomik krizin baskısı altında ırkçı saldırıların normal bir görünüm kazanma eğilimine sahip olduğunu söyleyen Bozkurt, nefret suçlarının bir neden değil toplum tarafından yaratılan bir durum olduğunu söyledi. Bozkurt, nefret suçları ile mücadelede en önemli adımın nefet suçlarının tanımı konusunda etkin bir eğitim verilmesi ve ceza yasalarının nefret temelli saldırı ve suçların ağırlaştırılmış cezalar getirmesi gerektiğini belirtti.

 

FRA Program Yöneticisi Dr. Henri Nickels ise nefret suçlarına en çok azınlık ve kırılgan grupların maruz kaldığını ifade ederek“Avrupa Birliği’nde nefret suçlarını görünür kılmak: Mağdurların haklarını tanımak” konulu raporu tanıttı. AB Komisyonu Adalet Genel Müdürlüğü’nden Maria Fernandez Molinero ise AB Komisyonu olarak ırkçılık ve yabancı düşmanlığını ortadan kaldırmak amacı ile AB üye ülkeleri için ortak minimum bir kriter yaratmak için çalıştıklarını söyledi. 

 

AGİT Demokratik Kuruluşlar ve İnsan Hakları Ofisi’nden Azra Junuzovic ise AGİT üyesi ülkelerde bir şikayet olduğunda bunun ırkçılık mı yoksa nefret temelli bir saldırı mı olduğunun tespit edilmesi ve mahkemelere yönlendirilmesi hususunda polislere yönelik bir eğitim gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz