Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF AP İNSAN HAKLARI ALT KOMİSYONU TOPLANTISI’NA KATILDI

ABTTF AP İNSAN HAKLARI ALT KOMİSYONU TOPLANTISI’NA KATILDI

16
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin açılması ile birlikte Avrupa Parlamentosu’nda, Brüksel’de gerçekleştirilen panel ve konferanslar ile AP Siyasi Grupları tarafından organize edilen paneller ile birlikte sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen konferanslara katılan ABTTF, şimdi de Avrupa Parlamentosu’nun komisyon toplantılarına katılmaya başladı.

 

ABTTF, 29 Kasım 2011 tarihinde Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu toplantısına katıldı. Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda Avrupa Birliği’nin insan hakları politikası ile Avrupa Birliği’nin Demokrasi için Avrupa Yardımı konuları ile birlikte Avrupa kıtasının dışında yer alan ülkelerde yaşanan insan hakları sorunları değerlendirildi.

 

Üçüncü ülkelerde insan haklarının durumu, azınlıkları korunması ve demokratik değerlerin teşvik edilmesi ile görevlendirilen AP İnsan Hakları Alt Komisyonu, AP Dış İlişkiler Komisyonu’na destek veriyor. Avrupa Birliği’nin temel insan hakları değerlerini temel alan Komisyon, aynı zamanda diğer Avrupa kurumlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler ve BM İnsan Hakları Konseyi, Avrupa Konseyi ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz