Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF AP GELENEKSEL AZINLIKLAR İNTER-GRUBU EŞ BAŞKANI FRANÇOİS ALFONSİ İLE GÖRÜŞTÜ

ABTTF AP GELENEKSEL AZINLIKLAR İNTER-GRUBU EŞ BAŞKANI FRANÇOİS ALFONSİ İLE GÖRÜŞTÜ

9
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 11 Nisan 2012 tarihinde Avrupa Parlamentosu’na çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Genel Müdürü K.Engin Soyyılmaz, AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller Inter-grubu Eş Başkanı François Alfonsi (Fransa) ile görüştü.

 

Başkan Habipoğlu: Saldırıların artış göstermesi can güvenliği sorununu ortaya çıkardı

 

AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller Inter-grubu Eş Başkanı seçilmesi dolayısı ile François Alfonsi’yi tebrik eden ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi. Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik olarak nefret temelli saldırıların son dönemde artış gösterdiğini söyleyen Başkan Habipoğlu, Mart 2012’de İskeçe Türk Birliği’nde ve İskeçe Aşağımahalle’deki Bektaşi türbesine saldırı düzenlendiğini söyledi. Habipoğlu, saldırganların İTB’nin kapısına “Türkler Dışarı”, Bektaşi türbesinin duvarına ise “En iyi Türk ölü Türk’tür” yazdıkarını söyledi. Başkan Habipoğlu, son dönemde artış gösteren aşırı milliyetçilik ve nefret temelli saldırılar karşısında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın can güvenliğinin tehdit altında olduğu endişesinin güçlendiğini belirtti.

 

Eş Başkan Alfonsi: Azınlık hakları sorunu tekil devletlerin değil, azınlık haklarının insan haklarının bir parçası olması dolayısı ile Avrupa Birliği’nin de sorunu

 

Başkan Habipoğlu, Yunanistan’ın yalnızca ekonomik alanda sorun yaşamadığını, Yunanistan’da pekçok alanda önemli yapısal sorunlar olduğunu söyledi. Habipoğlu, Yunanistan’ın asıl sorununun olaylara bakış açısı olduğunu söyledi. Başkan Habipoğlu, azınlıklar sorununun yalnızca bireysel anlamda ulus devletlerin değil Avrupa’nın ortak sorunu olduğunu, bu nedenle azınlıklar sorununa Avrupa Birliği düzeyinde üye ülkelerin ortak çabası ile birlik düzeyinde çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti. Inter-grup Eş Başkanı François Alfonsi ise, tekil devletlerde azınlık hakları alanında ihlaller yaşandığını ifade ederek bu durumun Avrupa Birliği düzeyinde dile getirilmesi halinde bu konunun üye devletlerin egemenlik alanına dahil olduğu gerekçesi ile AB düzeyinde bu türden sorunlara çözüm üretilemediğini söyledi. Alfonsi, azınlıklar sorununun evrensel anlamda insan haklarının bir parçası olması dolayısı ile Avrupa Birliği’nin üye ülkelerde azınlık hakları alanında yaşanan sorunlar ile ilgilenen birlik düzeyinde bir mekanizma oluşturması gerektiğini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz