Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF AKPM’YE RESMİ ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

ABTTF AKPM’YE RESMİ ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

16
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 21-23 Ocak 2013 tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM)’ne resmi çalışma ziyaretinde bulundu. AKPM Olağan Kış Oturumu’na paralel gerçekleştirilen resmi ziyarette ABTTF Genel Müdürü K. Engin Soyyılmaz, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını siyasilere ve Avrupa Konseyi’nde çalışan bürokratlara aktardı.

AİHM kararları aradan geçen yaklaşık beş yıla rağmen hala uygulanmıyor

ABTTF Genel Müdürü K. Engin Soyyılmaz, AKPM üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde isminde “Türk” kelimesi geçtiği için kapatılan dernekler sorununu görüştü. Görüşmede ABTTF, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2008 yılında Yunanistan’ı suçlu bulduğunu ancak aradan geçen yaklaşık beş yıla rağmen Yunanistan’ın AİHM kararlarını hala uygulamadığını belirtti.

ABTTF AKPM üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıları da dile getirdi. ABTTF, Ocak ayında Kavala Belediyesi ziyareti sırasında T.C. Gümülcine Başkonsolosu’nun makam aracına ırkçı gruplar tarafından saldırı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Altın Şafak’ın Türklere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıları artıyor

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Danışmanı Françoise Kempf ile yaptığı görüşmede de azınlığa yönelik saldırıları dile getiren ABTTF Genel Müdürü, Eylül’de Cemali Mülazım isimli bir Türke ırkçı bir grubun saldırdığını, bu grupta yer alan bir saldırganın 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını ancak cezasının ertelendiğini söyledi. Altın Şafak’ın parlamentoya seçilmesini izleyen dönemde azınlığa yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların arttığını belirten ABTTF, son olarak 240 İmam Yasası ile ilgili ek düzenlemenin mecliste görüşüldüğü sırada Altın Şafak üyesi milletvekillerinden birinin Türk milletvekiline yönelik sözlü saldırıda bulunduğunu söyledi.

240 İmam yasası ile Yunanistan Lozan’a aykırı davranıyor, azınlığın din işlerine doğrudan müdahale ediyor

Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRI) Sekreteryası’nda görevli Avukat Zeynep Gökşen Acar ile de görüşen ABTTF Genel Müdürü, Batı Trakya’da bulunan camilerde “atanmış” müftülere bağlı olarak devlet memuru statüsünde görev yapacak 240 din görevlisinin atanmasını öngören  3536/2007 sayı ve tarihli yasada Ocak ayında ek düzenleme yapıldığını söyledi. ABTTF ek düzenleme ile devlet tarafından atanacak bu imamların yalnızca camilerde değil devlet okullarında da görev yapmasının önünün açıldığını söyledi. Bu durumunda azınlığın Lozan’da belirlenen haklarına aykırı olduğunu söyleyen ABTTF, azınlığın din işlerine müdahale anlamına gelen bu yasanın tümden iptal edilmesini istediğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz