Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD’NİN YENİ HAVA ÜSSÜ İNCİRLİK YERİNE LARİSA OLABİLİR

ABD’NİN YENİ HAVA ÜSSÜ İNCİRLİK YERİNE LARİSA OLABİLİR

24
0

ABD’nin İncirlik’teki Üssüne alternatif olarak Yunanistan’da Larisa’da bulunan 110. Hava Üssü alternatif olabilir. Çünkü Yunanistan’daki gelişmeler bu yönde olduğunu gösteriyor.

Bu günlerde Yunanistan’da ABD hareketliliği yaşanıyor. ABD’li subaylardan oluşan bir heyet Yunanistan’da Ege Denizi’ne yakın veya kıyı bölgelerinde konuşlanan (Andravida, Aktio ve daha başka bölgeler) Yunanistan’ın hava üslerinde incelemelerde bulunuyor. Amaç ise ABD’nin İncirlikten sonra alternatif olarak konuşlanacağı hava üssü uygun bulunmaya çalışılıyor.

Son olarak elde edilen bilgilere göre ABD heyeti, Larisa’da 110’nuncu Hava Üssü’nde bulunan ve geçtiğimiz ay görevine son verilen 348. Havacılık Bölüğü’nde incelemelerde bulundu.

Bilindiği üzere bugün itibariyle 110’ncu hava Üssü’nde konuşlanan 337. Havacılık bölüğünde F-16 Block 52+ savaş uçakları bulunuyor.  

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunanistan’a gelen ABD’nin Avrupa’da bulunan askeri güçlerin komutanı Timothy M.Ray ve ekibiyle bu konu üzerine detaylı ve geniş kapsamlı bir görüşme yapmıştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz