Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD’nin MQ-9 Reaper İHA’ları Larissa Üssüne Geri Dönüyor

ABD’nin MQ-9 Reaper İHA’ları Larissa Üssüne Geri Dönüyor

1
0

ABD Silahlı Kuvvetleri’nin MQ-9 Reaper insansız uçağı, önümüzdeki haftalarda Larissa Hava Üssü’ndeki 110. Savaş Kanadı’na geri dönüyor.

MQ-9’lar, yaklaşık bir buçuk yıl sonra, ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması (MDCA) kapsamında daha da iyileştirilmiş tesislere geri dönüyor. Amerika Birleşik Devletleri, Larissa’daki 110. Hava Üssü’ne şimdi ve gelecekte teknolojik olarak gelişmiş platformlara ev sahipliği yapması için toplam 33,5 milyon dolar yatırım yapıyor.

Atina ve Pentagon arasında Yunanistan’da İHA tedariği için devam eden müzakereler göz önüne alındığında, Yunan Hava Kuvvetleri için MQ-9’un varlığı ek önem taşıyor. Yunan Hava Kuvvetleri, Foreign Military Sales (FMS) programı aracılığıyla üç adet İHA MQ-9 ve bunları kontrol edecek bir komuta istasyonu tedarik etmek istiyor.

Aynı zamanda, İsrail İHA’larının, özellikle de saldırı görevlerini de gerçekleştirebilen daha gelişmiş Heron tipinin (MK II veya Heron TP) temini için İsrail ile görüşmeler sürüyor.

İsrail’den kiralanan ve İskiri (Skiros) adasından hareket eden Heron ile şimdiye kadar edinilen deneyim Yunanistan Hava Kuvvetleri tarafından tatmin edici olarak değerlendiriliyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz