Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD’den Atina’ya Çok Önemli Bir Atama

ABD’den Atina’ya Çok Önemli Bir Atama

1
0

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt gidiyor, yerine Yunan asıllı George Tsounis geliyor. Aslen Yunanistan’ın Nafpaktia bölgesinden olan Yunan-Amerikalı, ABD’nin yeni Yunanistan Büyükelçisi olacak.

Yunan asıllı Amerikalı Büyükelçi George Tsounis’in atanması, 11 Mart 2022 Cuma günü sabaha karşı (Yunan saati ile) Senato Genel Kurulu tarafından onaylandı ve Tsounis ABD’nin yeni Atina Büyükelçisi olarak göreve başlamaya hazırlanıyor. 53 yaşındaki Yunan-Amerikalı işadamı bir kariyer diplomatı olmadığı için bu atamanın siyasi atama olduğu belirtiliyor.

George Tsounis, Chartwell Hotels grubunun kurucusu ve CEO’su olduğu için turizm endüstrisinde geniş deneyime sahip bir iş adamı olarak biliniyor. ABD’nin tüm kuzeydoğu eyaletlerinde güçlü bir varlığa sahip olan bu şirket, “Hilton”, “Marriott” ve “Intercontinental” gibi alanında önemli isimlerle işbirliği yapıyor.

Joe Biden ile ilişkisi

2013 yılında, Barack Obama’nın başkanlığı sırasında, ABD’nin Norveç büyükelçisi olarak atanma olasılığı düşünüldü, ancak sonuçta başarısız oldu. Takip eden yıllarda, Tsounis, özel ve kamu sektöründe bir dizi rol üstlenme fırsatı buldu ve yeni adaylığını güçlendirmesi beklenen yeni deneyimler kazandı.

Özellikle Chartwell Hotels’in yönetimindeki deneyimi ve borsada işlem gören iki şirket olan Arbor Realty Trust ve New York’s Signature Bank’ın yönetimini devralması, onun yatırım camiasının en üst seviyelerinde önemli bağlantılar kurmasını sağladı.

Bununla birlikte, 53 yaşındaki Yunan soydaşın Amerikan başkentinde sürdürdüğü siyasi bağlantılar da aynı derecede önemli. George Tsounis’in bir kariyer diplomatı olmadığı düşünülürse, bu sonuçta siyasi bir randevu olarak değerlendirilmektedir.

Bu açıdan bakıldığında, 2012 seçim kampanyasında “Obama-Biden için Yunan-Amerikalılar”ın başkanı olarak görev yaptığı Joe Biden ile sürdürdüğü uzun vadeli ilişkiyi belirtmekte fayda var. Ayrıca Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’i yakından tanıyor ve yakın bir dostluk geliştirdiği Senatör Robert Menendez’in tam desteğine sahip.

Demokrat Parti’nin ana sponsorlarından biri olmasına rağmen, Yunan asıllı işadamı, iki büyük partiden milletvekilleri ve senatörlerle Capitol’deki iletişim kanallarını açık tutuyor.

Yunan toplumu içinde yetişti, Yunan toplumu için çalıştı

Ebeveynleri dağlık Nafpaktiya’dan gelen ikinci nesil bir göçmen olan George Tsounis, New York’taki Yunan topluluğunda büyüdü. Yunan okuluna gitti, her yıl 25 Mart’ta Manhattan’ın 5. Bulvarı’nda düzenlenen Yunan geçit törenine katıldı ve Agia cemaatinin aktif bir üyesiydi.

Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposluğu Konseyi, İnanç ve Liderlik 100, Helenik Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) üyesi olarak, kariyeri boyunca kilise ve Yunan-Amerikan toplumu ile yakın bir ilişki sürdürdü. Yunan Girişimi (THI) her daim ön planda tutan bir işadamı olarak tanınıyor.

Eski Başpiskopos Dimitrios, George Tsounis’e Amerika’daki Rum Ortodoks Kilisesi tarafından verilen en yüksek takdir olan St. Paul Madalyası’nı vermişti. Buna ek olarak, Güney Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofiyas tarafından kendisine verilen Kıbrıs Amerikan Örgütleri Federasyonu’nun “Kıbrıs için Adalet” Ödülünü ve Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ve Helen-Amerikan Birliği tarafından ortaklaşa verilen Atina-Wishner Ödülü’nü aldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz