Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD Yunanistan Geneline Yerleşti!

ABD Yunanistan Geneline Yerleşti!

16
0

ABD artık Yunanistan’ın kuzeyinden güneyine kadar birçok bölgede askeri anlamda rahatça hareket ediyor.

Yunanistan ile ABD arasında savunma alanında yapılan işbriliği anlaşmasının Parlamento’da oylanması ve kabulünden sonra ABD artık Yunanistan’ın kuzeyinden güneyine kadar olan birçok bölgede askeri anlamda rahatça hareket ederek anlaşmada belirlenen yerlerde asker bulunduracak.

Atina, ABD’ye Yunanistan’ın birçok bölgesinde üs kurma ve kullanım hakkını vermekle birlikte, Amerikalılara sadece “toprak ve su” vermekle kalmayıp, ülkenin savunmasını koruma konusunda önemli faydaların olduğu değerlendirilmesi yapılıyor.

Amerikalılar, Girit’teki SUDA askeri üssü haricinde, Yunanistan’ın diğer stratejik olarak değerlendirilen üç bölgesinde Larisa, Volos-Stefanovikio ve Dedeağaç’a konuşlanarak, Akdeniz ve boğazların daha etkin bir biçimde kontrolünü sağlayacak olması bölgedeki dengeleri de değiştiriyor.

Bu kontrol aynı zamanda Aktio NATO üssünde bulunan AWACS radarlarıyla da destekleniyor. Larisa, Volos ve Dedeağaç’taki askeri varlık, son teknoloji ile donatılan ABD İHA’ları, gemileri ve helikopterleri için birer üs olarak kullanılacak.

Atina’nın hedefi, Yunan Silahlı Kuvvetleri tarafından aynı zamanda ABD’nin konuşlandığı askeri tesisleri kullanmak ve ABD kuvvetleriyle birlikte yeni silahlar hakkında faydalı bilgi sahibi olarak eğitim tatbikatlarını arttırmaktır.

Netice itibarıyla yeni anlaşmaya göre ABD Yunanistan’ın bir ucundan bir ucuna kadar önemli bölgelerde askeri güç ve araç gerekçler ve modern silah makinelerini bulunduracak.

Girit SUDA Donanma ağırlıklı bir üs, Laridadaki 110’uncu Hava üssünde ΜQ-9 Reaper İnsansız Hava Araçları konuşlanmaktadır. Volos Stefanovikio’da helikopterler bulunuyor ve Dedeağaç limanında ise deniz komandoları ile askeri helikopterler konuşlandırılacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz