Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD VE FRANSA BAŞKONSOLOSLARI BATI TRAKYA’NIN GERÇEKLERİNDEN ÇOK UZAKLARDA SEYREDİYORLAR

ABD VE FRANSA BAŞKONSOLOSLARI BATI TRAKYA’NIN GERÇEKLERİNDEN ÇOK UZAKLARDA SEYREDİYORLAR

18
0

ABD’nin ve Fransa’nın Selanik Başkonsolosları Batı Trakya gerçeklerini çok uzaklardan sadece seyrediyorlar. ABD’nin Selanik Başkonsolosu Robert P. Sanders ve Fransa’nın Selanik Başkonsolosu Christophe Le Rigoleur Batı Trakya’ya gelmelerine rağmen Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın gerçek temsilcileri ile biraraya gelmekten nedense uzak duruyorlar.

Bir önceki temsilciler de aynı yoldan yürüdüler, defalarca geldiler gittiler. Ama gelin görün ki ilettikleri raporların her biri basit kağıt parcasından ibaret olduğu açıkça görülmektedir. Nereden? diye soracak olursanız Batı Trakya ile ilgili her yıl yayınlanan İnsan Hakları raporlarına bakmanız yeterli olacaktır. Yayınlananların gerçeklerle bağdaşmadığı açıkça görülmektedir de ondan diyorum.

ABD’nin Selanik Başkonsolosu Sanders’in Batı Trakya ziyaretindeki temaslarının İskeçe ayağında İskeçe Belediye Başkanı Mihalis Stilyanidis, İskeçe Mitropolitliği ve de İskeçe tayinli Müftülüğü’nü ziyaret etti. Yani her zaman olduğu gibi Şinikoğlu’nu ziyaret etti.

Sanders, İskeçe Belediye Başkanı sayın Stilyanidis’i ziyareti sırasında bölgedeki kültürel faaliyetler ve İskeçe Eski Şehir etkinliklerinden haberdar olduğunu söylemiş. İyi güzel de Azınlık insanının büyük çoğunluğunun her bölgede gerçekleştirdiği kültürel etkinliklere kaç defa geldiler ve bu etkinliklerden haberdarmıdır? Azınlık insanı ve binlerce okuyucumuz bunu soruyor ve merak ediyor.   

İskeçe’den sonra Gümülcine’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında KKE Partisi Rodop İl Örgütü üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Başkonsolos Robert P. Sanders Gümülcine’deki Çokfonksiyonlu Toplantı Merkezi’ne arka kapıdan girdi. Oysa sayın Başkonsolos Batı Trakya Türk Azınlığı’nın gerçek temsilcilerinin gerçekleştirdiği bir etkinliğe gelseydi arka kapı yerine herkes gibi ana giriş kapısından girerdi ve asırlar boyu bölgede o farklılığın büyük bir parçasını oluşturan insanlar tarafından ayakta karşılanır ve alkışlanırdı. Bir diplomatın bir etkinliğe arka kapıdan girmesi acı verici olsa gerek diye düşünüyorum.

Başkonsolos Robert P. Sanders, Gümülcine’de Trakya Dimokritos Üniversitesi ve Gümülcine Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği “Farklılık ve Hoşgörü Nasıl Güçlü Bir Ulus İnşa Edebilir” adlı seminerin konuşmacısı olarak Gümülcine’de bulunuyordu. Farklılığı ve hoşgörüyü konu alan bir sempozyumda konuşmacı olan sayın Başkonsolos Sanders’in konuşmasını bölgedeki bu farklılığın bir parçası olan farklı ırktan ve dine mensup Azınlıktan kaç kişi katıldı ve izledi? bunu hiç merak ettti mi?  

 

YILLARCA YAZDIKLARI RAPORLAR BİRER KAĞIT PARÇASINDAN ÖTEYE GEÇEMEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2012 Yılı İnsan Hakları Raporu bir süre önce yayınlandı. Bu raporda da öncekiler gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gerçek manada aktarmaktan binlerce ışık yılı uzak.

Nasıl olmasın ki? Belirli aralıklarla Batı Trakya’ya gelen ABD diplomatları ve son olarakta Selanik Başkonsolosu sayın Robert P. Sanders, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın gerçek temsilcilerinden sanki cüzamlılarmış gibi kaçarlar veya Azınlığın itibar etmediği ya da Azınlığın sorunlarını aktarma cesaret ve bilgisinden yoksun insanlarla görüşürlerse elbette buradaki gerçekleri öğrenemezler ve sonuçta yazamazlar. Yazdıklarını zannederler ancak ellerine sunulanları alıp adeta kopyala yapıştır tarzından yazarlar.

Sadece kagıt üstünde var olan bazı Dernekleri ziyaret etmeleri ise zaten gerçekleri hiç görmedikleri en büyük göstergesidir.

Biz “Birlik Gazetesi” olarak Batı Trakya’yı ziyaret edecek olan yabancı diplomatlara kendilerine buradaki sorunları en açık ve sansürsüz şekilde aktaracak olan Azınlığın gerçek temsilcileriyle görüşmeleri çağrısında bulunuyoruz, eğer gerçekten yazdıklarının birer kağıt parçasından öteye geçmesini istiyorlarsa.

İlhan Tahsin

Birlik Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz