Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD Semadirek Adasını Da Kullanmak İstiyor

ABD Semadirek Adasını Da Kullanmak İstiyor

1
0

Dedeağaç’a ayak basan ABD, Dedeağaç Limanı, Demokritos Havaalanı, askeri kışlalardan sonra şimdi de Semadirek adasını da kullanmak istiyor.

Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi, Semadirek adasına teknolojik açıdan modern altyapıya sahip bir helikopter pisti yapmak üzere harekete geçti.

Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi Müdürü Georgios Driçakos’un emri ile zaman kaybetmeden hızlıca bir şekilde Semadirek adasına giden Dedeağaç Demokritos Havaalanı Müdürü Stelios Zantanidis ve beraberindeki mühendis ekibi incelemelerde bulundu.

Hedef, en kısa sürede helikopter pistinin ruhsatlandırılması, şimdiye kadar geçerli olan hukuki engel teşkil eden koşulların ortadan kaldırılması ve helikopter pistinin gece ve gündüz 24 saat hizmet verebilecek konuma getirilmesi için düğmeye basıldı.

Çalışmalar en kısa sürede başlatılacak ve halihazırda var olan ve şimdiye kadar ağırlıklı olarak Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından zaman zaman bölgede icra edilen tatbikatlarda kullanılan helikopter pisti büyütülecek, modern teknolojik cihazlarla donatılarak gece uçuşlarına da hazır hale getirilecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz