Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD GİRİT’TE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR, İNTERMODAL YOLUN AÇILIŞINI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ

ABD GİRİT’TE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR, İNTERMODAL YOLUN AÇILIŞINI TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRDİ

26
0

ABD Girit’te çalışmaya devam ediyor, İntermodal yolun açılışını törenle gerçekleştirdi.

Yunanistan ile ABD işbirliği çerçevesinde Girit Hania’da bulunan Suda Üssü’nde ABD Donanması’na destek amaçlı İntermodal taşımacılıkta (denizyolu, demiryolu, havayolu, karayolu taşıma entegrasyonu) kullanılacak olan yolun açılışı törenle yapıldı. Törende büyük bir makas kullanılarak açılış kurdelesi kesildi. Tören NSA Suda Körfezi, Deniz Tesisleri Mühendislik Komutanlığı, Avrupa Afrika Güneybatı Asya (NAVFAC EURAFSWA), 115. Yunan Hava Kuvvetleri ve inşaatın yüklenicisi Mihalis M. Tsontos, şirketinin temsilcileri ile birlikte gerçekleştirildi.

ABD tarafından finanse edilen bu proje, Mouzouras köyünde konuşlanan 115. Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs ile Marathi’de bulunan Yunanistan Donanma Üssü ile bağlanması sağlandı. Bu yolun açılış amacı ise iki üs arasındaki ulaşım mesafesinin zaman açısından en kısa süreye indirilmesini sağlamak ve süratli bir şekilde kritik ekipmanların, lojistik malzemelerin ve yakıtın taşınması amaçlanıyor.

Bu yolun açılması, Deniz Üssü’nden Hava Üssü’ne mühhimat başta olmak üzere, yakıt ve askeri ekipmanların en kısa sürede ulaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

ABD tarafından finanse edilen projenin maliyeti 1.3 milyon dolara mal olurken, arazi sahipleri ve Yunan makamlarıyla önemli ölçüde koordinasyonun sağlanması açısından gecikmeli olarak yaklaşık 23 ay sürdü.

NSA Souda Körfezi Kamu İşleri Sorumlu Müdürü Ryan White, “bu projenin tamamlanması yoğunluk yaşanan kamu yollarını kullanarak taşıma ihtiyacını ortadan kaldırdı ve daha fazla nüfuslu alanları baypas etmesine olanak sağladı. NSA Souda Körfezi’ne, özel ve daha güvenli bir ulaşım yolu sağlayarak, savaşan komutanlarımızı ve başkalarını destekleme yeteneklerini önemli ölçüde artırıyor ve geliştiriyor” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz