Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD ATİNA BÜYÜKELÇİLİĞİ VE SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN BİR HEYET BTAYTD’Nİ ZİYARET ETTİ

ABD ATİNA BÜYÜKELÇİLİĞİ VE SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN BİR HEYET BTAYTD’Nİ ZİYARET ETTİ

10
0

ABD İnsan hakları heyeti Batı Trakya temasları çerçevesinde, 17 Ekim Çarşamba günü derneğimize bir çalışma ziyaretinde bulundu. ABD heyetinde Atina Büyükelçiliğinden ve Selanik Başkonsolosluğu’ndan da yetkililer yer aldı. Misafir heyeti Dernek başkanı Erkan Ruşen, Asbaşkan Osman İsmail, Genel Sekreter Ayfer Mustafaoğlu ,Yönetim Kurulu üyeleri Salih Kurak ve Yüksel Ahmetoğlu ile Denetim Kurulu üyeleri karşıladı. Yapılan görüşmede BTAYTD Halkla İlişkiler ve İnsan Hakları Kolu üyesi ve BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah da hazır bulundu.

Erkan Ruşen, kısa bir tanıtım konuşmasının ardından azınlığımızın güncel sorunu olan Şahin anaokulu sorununa değindi. Yönetim kurulu üyesi Salih Kurak konuya yakınlığı nedeni ile misafir heyete ayrıntılı bilgi verme fırsatı buldu. Toplantıda azınlığımızın temel sorunları olan eğitim ve müftülük gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Konuk heyete özellikle eğitim problemlerinin günlük yaşama nasıl yansıdığı, azınlık çocuk ve gençlerinin ne gibi zorluklarla karşılaştığı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Ayrıca, azınlığın Türk kelimesini içeren dernek kurmakta yaşadığı sıkıntılar, örnekler verilerek dile getirildi. Son olarak, azınlığımızın Yunan devletinden anayasal hak ve uluslararası sözleşmelerin uygulanması dışında hiç birşey talep etmediğini ve mücadeleyi temel hak ve özgürlükler çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı. 

Sıcak ve samimi bir ortamda iki saate yakın süren görüşmede her iki taraf da memnuniyetini dile getirdi.

BTAYTD

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz