Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞABAN BANDAK: “VATANDAŞLARIMIZIN ODUN SORUNU DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR”

ŞABAN BANDAK: “VATANDAŞLARIMIZIN ODUN SORUNU DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR”

23
0

İskeçeli işadamı ve siyasetçi Şaban Bandak devreye girdi ve vatandaşların kışlık odun kesmekte karşılaştıkları sorunların bir an önce çözülmesi için yetkililere seslendi.

İskeçeli işadamı ve siyasetçi Şaban Bandak, İskeçe’nin dağlık kolunda yaşayan insanlar kış aylarında ısınmak için kullandıkları odunlarını kesmek ve evlerine götürmekte bu yıl Orman Müdürlüğü’nün yeni uygulamaları gereği zorluklara ve cezalara maruz kalıyor.

Geçmiş yıllarda var olan uygulama insanların kışlık yakacaklarına elverişli bir haldeyken, SİRİZANEL hükümeti döneminde odun kesme ve toplamada kısıtlamalar zorluklar giderek artıyor. Aile başına odun toplama hakkı eskiden 15 metre küp seviyesindeyken bu SİRİZANEL hükümetinde giderek düşürüldü ve şu an 4 metre küp en düşük seviyeye çekildi.

Bazı durumlarda ise yersiz yere de insanlarımız cezai işleme maruz kalıyor. Kuru dalları binbir zorlukla temizleme ve kesme işlemini kesme motoru yapmaları dahi yasaklanıyor. Yapanların ise motorlarına Orman Müdürlüğü memurları tarafından el konuluyor. Kendilerine bu işlemi balta ve testere ile yapmaları zoraki bir seçenek olarak sunuluyor.

Mustafçova (Miki) ve Gökçepınar (Glafki) köyleri başta olmak üzere diğer köylerde yaşayan soydaşlarımız, bu uygulamadan dolayı büyük bir sıkıntı yaşıyor ve zaten zor olan ekonomik şartlardan dolayı parası var olan ya odun satın almak zorunda kalıyor, olmayan da kendilerine gösterilen dar alan içerisinde odun yerine çalı çırpı toplamak zorunda kalıyor.

Soydaşların çağrısı üzerine bu konuya el atan İskeçeli işadamı ve siyasetçi Şaban Bandak, başta SİRİZANEL hükümeti, Bölge Orman Genel Müdürlüğü ve özellikle de bölge Milletvekillerine çağrıda bulunarak, bir an önce ki kış aylarına girdiğimiz bu dönemde geç kalınma gibi bir lüksün de olmadığı göz önünde bulundurularak bu sorunu çözmelerini talep ediyor.

Şaban Bandak var olan bu sorun hakkında şunları söyledi. “İnsanlarımız yıllarca kendi kışlık yakacak odununu yasalara ve Orman Müdürlüğü’nün kendilerine vermiş olduğu direktiflere göre topluyor ve evlerine getiriyorlardı. Maalesef son yıllara giderek kısıtlanan bu uygulamalara ilimizin milletvekilleri özellikle seyirci kalıyor. Bu sorunu ciddiye almadıkları belli ki ilgilenmiyorlar. Bu sorunu çözmekte aciz kalan milletvekilleri acaba var olan ve günlük yaşamda karşılaştığımız diğer sorunları nasıl çözecekler gerçekten merak ediyorum. Buradan kendilerine bir çağrıda bulunuyorum; bu sorun derhal çözülmeli ve kışın soğuk yüzünü ensesinde hisseden vatandaşlarımıza yardım edilmelidir. Aynen geçmişte olduğu gibi insanlarımıza gerçek anlamda odun toplamada faydalanacakları bir alan tahsis edilmeli ve kesme şeklindeki baskı da üzerlerinden kaldırılmalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz