Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞABAN BANDAK: “MEVCUT HÜKÜMET BÖLGEMİZE İŞSİZLİK VE GÖÇÜ GETİRDİ, AİLELER PARÇALANDI”

ŞABAN BANDAK: “MEVCUT HÜKÜMET BÖLGEMİZE İŞSİZLİK VE GÖÇÜ GETİRDİ, AİLELER PARÇALANDI”

23
0

İskeçeli işadamı ve siyasetçi Şaban Bandak, “mevcut hükümet bölgemize işsizlik ve göçü getirdi, aileler parçalandı” dedi.

İskeçeli başarılı işadamı siyasetteki sessizliğini bozdu ve BİRLİK Gazetesi’ne konuştu. Bandak, SİRİZANEL hükümetinin bölgedeki azınlığa yönelik uyguladığı baskıcı politikanın sadece siyasi olmadığını, bunun aynı zamanda ekonomik alanda da uygulandığını dile getirdi.

“İşsizlik aileleri parçaladı”

Bandak, “ELSTAT’ın açıkladığı son rakamları hepimiz gördük. Batı Trakya bölgesindeki son işsizlik rakamları korkutucu boyutlara ulaşmış. Ülkemizde 15 – 24 yaş arasındaki işsizlik rakamı 42,3%. Bölgemizde işsizlik rakamları 20% ve üzeri. Tabii ki Azınlıkta bu rakam çok daha fazla yukarılarda. Bunu ben söylemiyorum, devletin yayınladığı resmi rakamlar açıkça ortaya koyuyor. Maalesef hükümet başta olmak üzere, bölgemizdeki siyasiler bunu görmezlikten gelerek kötü gidişata “dur” demek için bir şey yapmadığını görüyoruz. Bu böyle devam ederse özellikle bizim azınlık insanı daha çok zor durumda kalmaya devam edecek. Daha çok aile parçalanacak, çok çocuk babasından yoksun ve uzakta büyüyecek. Siyasi kimliğimi dışarıda bırakarak söylüyorum, bu durum benim canımı acıtıyor, gördüğüm manzara karşısında üzülüyorum” dedi.

“Milletvekilleri siyasi ideolojilerine yenik düştü”

Şaban Bandak, “siyasetle uğraşmak, bu topluma hizmet etmek seçilinceye kadar değil, asıl görev seçildikten sonra başlıyor. Ama maalesef bunu da bölgemiz siyasileri doğru dürüst yapamıyor. İş sadece seçilmek ve Atina’da Parlamento’ya girmekle bitmiyor, asıl görev ondan sonra başlıyor. Ama ne yazık bugünkü iktidar partisi milletvekillerini, siyasi ideolojilerine yenik düştüğünü görüyoruz. Görünen o ki, bu saatten sonra da yapacakları, azınlık insanına verebilecekleri pek fazla bir şey kalmamış. Bunu da ben söylemiyorum, çaresiz olan insanım sokakta çarşıda söylüyor, durum bundan ibaret” diyerek eleştirilerini sıralamaya devam ediyor.

“Eğitimde derhal önlem alınmalı”

Şaban Bandak sözlerine şöyle devam ediyor. “Derhal önlem alınmalı, alınmazsa insanlar çok daha zor durumda kalacak. Ailelerin ekonomik durumlarından dolayı çocukların eğitiminde zaten bir sıkıntı mevcut. Bu böyle devam ederse daha da sekteye uğrayacak. Hangi eğitimden bahsediyor yetkililer, balkan kolundan ve ovadan, parasızlıktan dolayı İskeçe’ye dershanelere inmeyen çocukların eğitiminden mi bahsediyor? Kendimizi kandırmayalım. Bizzat her gün bu durumu gören biriyim, bana kimse masal anlatmasın. Ben gerçekleri görüyorum ve söylüyorum, bundan sonra da söylemeye devam edeceğim” diyerek azınlığın kanayan başka bir yarasına da parmak basıyor.

“İyi ki bölgemizde akıllı işadamı insanlarımız var”

Bölgedeki işsizliğe çare olan azınlıktan işadamlarına da değinen Bandak şunları dile getiriyor. “İşsizliğe çare olmak üzere kolları sıvayan bölgemizde birçok işadamımız var. Buradan açıkça söylüyorum, onları tebrik ediyorum. Neden mi? hükümetin yapamadığını, milletvekillerinin konuşamadıklarını, Atina’ya aktaramadıklarını, aktarsalar da bir sonuç alamadıkları bir dönemde insanımızın ve ailelerin imdadına bölgedeki işadamlarımız yetişiyor. Bölgemizde ve binlerce kilometre uzaklıkta açtıkları ekmek tekneleri ve Allah’ın onlara verdiği bereket ve rızkı bölgemiz insanı ile paylaşıyor, gençlere 8 ay gibi bir süre ailelerinden uzak kalsalar da iş ve istihdam sağlayarak en azından aileleri ayakta tutuyorlar. Bundan dolayı kendilerine inanın minnettarım. Çünkü ben de bu toplumun bir ferdiyim, bir parçasıyım. “Komşum aç iken ben tok yatamam” derler, ben de aynen içimde bunu yaşıyorum. Elimden geldiğince imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu sorunu çözmeye yetmez, sorunun çözülmesi için doğru ve kalıcı politikalar uygulanması gerekmektedir. Dolayısıyla da Parlamento’ya doğru insanların gitmesi, siyasi ideolojilerini bir tarafa bırakarak bölge insanının çıkarları en ön planda olması gerekir. Saltanat koltuğu ekmek teknesinden daha yapışkan olmamalıdır.”

“Müftülüğün yaptığı çalışmalar gelecek yıllarda daha iyi anlaşılacak”

İşadamı ve siyasi kimliğini bir tarafa bırakarak sade bir vatandaş, her gün zorluklarla mücadele eden bir bölge insanı olarak düşündüklerini dile getiren Şaban Bandak, son olarak azınlığın dini ve milli değerlerine yönelik söyledikleriyle dikkat çekti.

“Bizim azınlık toplumu olarak sarsılmaz, dokunulmaz ve yaşattığımız ve yaşatacağımız bazı değerlerimiz var. Bunların başında da dini ve milli değerlerimiz geliyor. Bu ikisi birbirinden asla ayrı tutulamaz, tutulmamalıdır. Benim gördüğümü bölge insanımız da görüyor. İşte bunu bir bütün olarak bölgemizde doğru yapan bazı kurumlar, sivil toplum kuruluşları var. Örneğin dini kimliğin ve inanç değerlerimizin korunması, daha ileriye taşınması için adeta orkestra gibi çalışan bir ekip var. Bu ekip İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete ile kısıtlı imkan ve bazen de devlet tarafından engellemelere rağmen bölgede çok başarılı çalışmalar yürütüyor. En önemlisi de ilkokul çağından daha çocuklarımız Kur’an-ı Kerim ile geleceklerini inançlı temellerle inşa ediyorlar. Devamında da önce ülkemize ve sonra da toplumumuza birer yararlı vatandaş olarak hizmet edeceklerdir. Bu çalışmalar esasen önümüzdeki yıllarda daha da iyi anlaşılacaktır. Hele hele son döneme Dünya’nın birçok yerinde Müslümanlar ve İslam’a karşı yapılanları dikkate alacak olursak, çocuklarımızın attığı temeller dini inancımızda yönelik kale duvarlarını oluşturacaktır. Buna dikkat etmek lazım. Bir toplum önce dini değerleri ile ayakta kalır, sonra da bunun üzerine milli değerlerini oturtur. Bu ikisi asla ayrı olamaz. İşte şu an Müftülüğümüz bunu İskeçe bölgesinde olması gerektiği gibi yapıyor. Bu sebepten dolayı başta İskeçe Müftüm Ahmet Mete ve ekibini, köylerimizdeki din görevlilerini, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, Allah onlardan razı olsun.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz