Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AŞAĞIKÖY DERNEĞİ’NDEN HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

AŞAĞIKÖY DERNEĞİ’NDEN HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

14
0

Rodop İli Aşağıköy Azınlık Kültür ve Folklor Derneği’nin düzenlediği geleneksel Hıdırellez kutlaması 4 Mayıs 2012 Cuma günü Aşağıköy Azınlık İlkokulu bahçesinde gerçekleşti. Etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Şapçı –Maronya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Topal Mehmet, Dernek Başkanı Kemal Topal Mehmet, M.M.M.M. Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Asbaşkanı Osman İsmail, Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği yöneticileri, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu’nun yanısıra çok sayıda soydaş katıldı.

İlk olarak Hıdrellezin Önemini Nurdan Mustafa ve Aysun Ket ayrıntısıyla izleyicilere anlattılar. Daha sonra Başkan Kemal Topal Mehmet gelen konuklara seslendi. Konuşmasında “Hıdrellez’in yapımı konusundan katkılarını esirgemeyen Kadınlar Koluna, gençlere ve yönetime teşekkür ediyorum. Derneğimiz kuruluşundan bu yana Batı Trakya’da bir ilk olan Çocuk Tiyatrosu, Bilgisayar Kursu, Traktör Ehliyeti Kursu, Hanımlarımıza yönelik Biçki Dikiş ve Türk El sanatları çalışmaları, Geleneksel Türk Ebru Sanatı Sergileri, Kremit Sanatı Sergileri, İngilizce Kursu, Yunanca Kursu, Aile geceleri, kuruluşundan bu yana İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik Türk Halk Oyunları çalışmaları, Kurban Bayramlarında köyümüzde her yıl deve etkinliği, Geleneksel Hıdrellez etkinliği her yıl yapılmaktadır. Bu sene Hıdrellez kutlamalarına Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Halkoyunları Ekibine, Grup Yankı’ya, Nota Müzik Okulu Öğrencilerine ve Gölge Sakinleri Grubuna bize verdikleri destekten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Tatlı yarışmasına katılan bayanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen TAMEK Meyve Ssuları sahibi Ayfer bey’e, Eti Yunanistan Ana Bayi Ali bey’e ve Aşağıköy’de Alibaba Market sahibi Nedim abiye teşekkürlerimi sunuyorum.” demiştir. Daha sonra Şapçı-Maronya Belediye Başkan Yardımcısı Ali topal Mehmet, M.M.M.M. Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç yaptıkları konuşmada davet için teşekkür ederek bu güzel etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek bu güzel etkinliğin devam etmesi temennisinde bulundular.

Protokol konuşmalarının ardından Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ve Rodop İli Aşağıköy Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Halkoyunları Ekipleri Berkay Raifoğlu eşliğinde gösterilerini sundular. Daha sonra eski Yankı grubu üyelerinin oluşturduğu yeni grup konser sundu. Halk tarafından büyük bir beğeni topladı. Daha sonra Aşağıköy Çocuk Tiyatrosu grubu öğretmenleri Seher Mehmetali eşliğinde gösterilerini sundular ve büyük beğeni topladılar. Daha sonra Gölge Sakinleri grubu sahneye çıktı ve halkla bütünleşerek muhteşem bir gösteri sundular.

Daha sonra Şimendifer çekilişi yapılarak kısmetlerini çektiler. Şimendifer Çekilişinden sonra Kozlukepir NOTA Müzik Okulu öğrencilerinin konseri dinlendi.

Kozlukepir NOTA Müzik Okulu konserinden sonra Tatlı Yarışması ödül töreni yapıldı. Tatlı yarışmasında ödül kazannanlara hediyeleri dernek yönetiminden Selim Hafuz Mehmet takdim etti. Birincilik ödülünü Semra Yağcıoğullarından kazandı. İkincilik ödülünü Gönül Mustafa ve üçüncülük ödülünü de Şazimet Eminoğlu ve Berna Mustafaoğlu kazandı.

Hediye çekilişi dernek yönetiminden Şerafettin Hurşit tarafından yapılarak talihlilere hediyeleri verildi. Daha sonra gençler gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz