Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Aντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης επισκέφθηκε τον Γιαννακίδη

Aντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης επισκέφθηκε τον Γιαννακίδη

15
0

Διαβεβαιώσεις για επιτάχυνση των έργων που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και για την απορρόφηση του συνόλου των προβλεπόμενων πιστώσεων για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρείχε ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το Σάββατο 16-2-2013, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο κ. Γιαννακίδης, τόνισε ότι απαίτηση των περιφερειαρχών είναι να έχουν από εδώ και πέρα απευθείας πρόσβαση σε όλα τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να μην χάνονται κονδύλια σε πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τα έργα της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, δεσμεύτηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται οι οδικοί άξονες Δαρμένης-Ραγάδας, Ραγάδας-Εσοχής, Χλόης-Κέχρου στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος οι άξονες Πολυάνθου-Ιάσμου-Αμαξάδων και Ιμέρου-Μαρώνειας, όπως και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την οροσειρά της Ροδόπης και για την παράκτια ζώνη.

Ο κ. Γιαννακίδης εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την εξέλιξη του έργου του κάθετου άξονα Κομοτηνής-Μακάζα-Κίρτζαλι, καθώς παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του έκπτωτου πλέον εργολάβου της «Ιόνιας Οδού» και στον βαθμό που δεν βρεθεί φόρμουλα να πληρωθούν, δεν μπορεί να ξεκινήσει νέος διαγωνισμός για την ανάθεση νέας εργολαβίας για το υπολειπόμενο κομμάτι του δρόμου μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Μετά από διάβημα της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι κατά την συνάντηση που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τον πρόεδρο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» κ. Σαββαϊδη θα θέσει και το θέμα των αναποζημίωτων αγροτεμαχίων των κατοίκων του οικισμού του Τυχηρού του δήμου Κομοτηνής τα οποία απαλλοτριώθηκαν για την νέα χάραξη της απόληξης του κάθετου άξονα ώστε αυτός να περάσει έξω από τον οικισμό της Καρυδιάς και έκτοτε παραμένουν στο κενό.

Στο αίτημα της ΔΗΜ.ΑΡ. για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής «Αγ. Γεώργιος» του κ. Κ. Στασινόπουλου, ο κ. Γιαννακίδης αποκάλυψε ότι του θέματος έχει ήδη επιληφθεί ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Παπαγεωργόπουλος και ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Στασινόπουλο όπως και εκταμίευση των καταβολών μηνός Ιουλίου 2012 του ΕΟΠΥΥ προς την συγκεκριμένη κλινική.

Για το θέμα των Ομογενών και της ανάκλησης των συντάξεών τους από τον ΟΓΑ για όσους δεν συμπληρώνουν το κριτήριο της 20ετούς παραμονής στην Ελλάδα, ο κ. Γιαννακίδης, υποστήριξε ότι το έθεσε επίσημα κατά την συνάντηση των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα και ότι αναμένει πλέον σχετική νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος χιλιάδων Ομογενών Ποντίων προερχομένων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.  

Για το ζήτημα της κατάπτωσης των εγγυήσεων του δημοσίου για τις επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδας, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ εξέφρασε την άποψη ότι μεθοδεύεται μια νομοτυπική ρύθμιση που να μην αφήσει να καταρρεύσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις συμπαρασύροντας στον όλεθρο της ανεργίας χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους και οδηγώντας την επιχειρηματικότητα σε τραγικά αδιέξοδα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ., εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την ενημέρωση που τους έγινε, ζήτησαν όμως την εντατικοποίηση των προσπαθειών στον τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας που συνιστά πραγματική θηλιά για χιλιάδες οικογένειες στην ΑΜ-Θ αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία ενός ασφαλούς και ελκυστικού περιβάλλοντος για νέες επενδύσεις στην περιοχή με πρωτοβουλίες των μηχανισμών της περιφέρειας.

Τέλος, ζητήθηκε από την κ. Γιαννακίδη να μην κυριαρχήσει προεκλογική ατζέντα στην περιφέρεια τους επόμενους μήνες ενόψει των εκλογών του 2014 αλλά να κινητοποιηθούν οι πλήρως μηχανισμοί της ώστε να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την ενεργοποίηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για την επόμενη προγραμματική περίοδο που ξεκινά από το 2015.                       

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz