Ana Sayfa Batı Trakya Haber 90 Euro’luk “Sadaka”ya Teşekkür Mü Ediyorsunuz? Reklamı Bırakın!

90 Euro’luk “Sadaka”ya Teşekkür Mü Ediyorsunuz? Reklamı Bırakın!

1
0

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi ve Yunanistan Merkezi Tütün Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin Esat, Miçotakis’e teşekkür etti! Verilip verilmeyeceği veya ne zaman verileceği de belli değil!

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi ve Yunanistan Merkezi Tütün Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin Esat, tütün üreticilerine dönüm başına 90 euro verileceğinin duyurulmasından sonra bir açıklama yayımlayarak Başbakan Miçotakis’e teşekkür etti.

Hüseyin Esat açıklamasında, Yunanistan genelinde tütün üreticilerine dönüm başı 90 euro yardım yapılması kararından dolayı Başbakan Kiriakos Miçotakis’e teşekkür etti.

Ayrıca Hüseyin Esat, Tarım Bakanı Spilios Livanos’a ve Rodop ili Milletvekilleri Evripidis Stilyanidis ile İlhan Ahmet’e tütün üreticileri için verdikleri mücadelede yanlarında olduklarından dolayı teşşekür etti.

Esat, tütün üreticilerinin desteklenmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

BİRLİK GAZETESİ tütün üreticisi adına soruyor;

“HANGİ MÜCADELE ESAT HÜSEYİN!”

“NEYİN MÜCADELESİ ESAT HÜSEYİN?”

Hatırlayın! “En az 100! Dediniz, ama 90 euronun reklamını yapıyorsunuz, farkında mısınız?

Yazık!!!!!

HABERİ HATIRLATIRIZ!

Tütün üreticileri kooperatifi dönüm başına 250 euro istiyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi, hükümetin yaz aylarında görülen “tepe hastalığı” için dönüm başına 100 euro yardım açıklamasından sonra Tarım Bakanına ve milletvekillerine mektup yazdı.

Kooperatif başkanı Hüseyin Esat imzasıyla gönderilen mektupta tütünlerde meydana gelen zararların Tarım Bakanlığı’na üç defa iletildiğini, zararın %70-90 arasında olduğunu, ancak verilen yardımın zararın ancak %15 gibi bir kısmını karşılayabildiği belirtildi. Açıklanan yardım miktarının çiftçiler arasında derin hayal kırıklığı yarattığı vurgulandı.

Çiftçilerin üretime geçebilmeleri için dönüm başına en az 250 euro yardım yapılması gerektiği belirtilen mektupta, tütün üreticilerinin artık sabırlarının kalmadığı belirtildi. Kooperatif başkanı Hüseyin Esat tarafından gönderilen mektupta hükümetten gerekeni yapması istendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz