Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 9. KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI ÇİFTLİK KÖYÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9. KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI ÇİFTLİK KÖYÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nün her yıl Kur’an kursları arasında düzenlediği “9. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Rodop İline bağlı Çiftlik köyünde gerçekleştirildi. 7 çocuğun yer aldığı yarışmada birinciliği Sirkelli köyünden Ayşe Karahüseyin kazandı.

Çiftlik köyünde düzenlenen etkinliğe T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Alper Atak, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekili Ahmet Hacıosman, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif Emin, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, İpsala Müftüsü İsmail Geyim, Yerel seçimlerde aday olan siyasiler’in yanısıra etraf köylerden binlerce Batı Trakya Türk’ü katıldı.

Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in yönettiği yarışma köy camisinde yapıldı ve törende Çiftlik Köyü Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler ve şiirler okundu.  

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Müftü İbrahim Şerif, “Batı Trakya, yıllarca Komunizm altında yaşamış olan ülkelere örnektir. Çiftlik köyü de küçük, ama yaptıkları iş büyük. Kur’an’a yaptıkları hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu etkinlik için İpsala’dan gelen İpsala Müftüsü İsmail Geyim de bir konuşma yaptı. Müftü Geyim konuşmasında, “belirtmeliyim ki yarışmayı muazzam bir şekilde yaptınız, sizleri tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerde, Allah, Peygamber ve Kur’an sevgisi olduğu için bu manzara ortaya çıkmıştır” dedi.

Etkinliğe katılan bir diğer konuşmacı da Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri. Müftü Yeniçeri, “şu topraklarda Azınlık olarak sizlerin düzenlediği bu güzel ve bir o kadar anlamlı etkinliklerin çok ayrı önemi var. Bu tür etkinlikler devam ettiği sürece sizlerin kimlik probleminiz olmayacaktır” dedi.

Son olarak kürsüye Muavin Konsolos Alper Atak geldi. Alper Atak yaptığı konuşmasında, Başkonsolos Osman İlhan Şener’in selamlarını getirdiğini ve kendilerini bu güzel etkinliğe davet edenlere de teşekkürlerini iletti.

İlahiyatçılardan oluşan Jürinin değerlendirmesi sonucunda Sirkelli köyünden Ayşe Karahüseyin birinciliği kazanırken, dereceye giren yarışmacılara sponsor firmalar ve kişiler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x1u21t9_9-kur-an-i-kerim-i-guzel-okuma-yarismasi-ciftlik-koyunde-gerceklestirildi_news

Yarışmada puan sıralaması şu şekilde:

1- Ayşe Karahüseyin Büyük Sirkelli – 490

2- Zehra Berat – Gümülcine Yenimahalle – 483

3- Merve Hoca – Bıyıklıköy – 478

4- Sevda Rahim – Melekli köyü – 463

5- Erdem Sadık Salih-Muratlı – 444

6- Gizem Pandır – Babalar – 443

7- Mehmet Bilal Mustafa – Hemetli – 431

Önümüzdeki yıl yarışma 1’nci olan Ayşe Karahüseyin’in köyü Büyük Sirkelli’de düzenlenecek. Yarışma sonrasında misafirlere ve tüm katılımcılara köylü tarafından yemek ikram edildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz