Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 9, 10 VE 11 MAYIS TARİHLERİNDE AZINLIK EĞİTİMİNİ KONUŞACAKLAR MIŞ!!!

9, 10 VE 11 MAYIS TARİHLERİNDE AZINLIK EĞİTİMİNİ KONUŞACAKLAR MIŞ!!!

31
0

9, 10 VE 11 Mayıs 2019 tarihlerinde İskeçe’de (Ksanthi) Azınlık eğitimini konuşacaklar mış!!!

9, 10 VE 11 Mayıs 2019 tarihlerinde İskeçe’de (Ksanthi) Azınlık eğitimini konuşacaklar mış!!! Diyoruz; çünkü Azınlığı ilgilendiren en önemli meselelerden biri olan eğitim konusunu ele alacaklar ve Azınlığın bundan haberi yok.

Daha önce Gümülcine’de ve İskeçe’de yapıldığı gibi, bu tür etkinliklerin amacı, Azınlık eğitimindeki ÇAĞDAŞ EĞİTİM UYGULAMASI VE KALİTESİNE yönelik sorunların hallolmasına yönelik olmadığını gördük.

Yapılan bu tür etkinliklerin daha ziyade, az sayıda kalan Azınlık okullarında eğitim veren ve devlet memuru statüsünde çalışan Yunanlı eğitimcilerin sendikalist hakları, çalışma saatleri, ulaşım sorunları ve benzeri mesleki zorlukların gündeme getirildiğine şahitlik ettik. Bazen de bazı eğitimci konuşmacılar görevli oldukları okullarda bireysel beceri ve uygulamalarını gündeme getirdiklerini anlattıklarını da gördük.

Maalesef bu tür etkinliklerin, Azınlık eğitimindeki sorunun temeline inilmeden başlayıp bittiğini, sadece soruna yüzeysel açıdan bakmaktan öteye gidemediği herkes tarafından biliniyor. Bunu zaten bu etkinliklerde bazı eğitimciler kendileri dile getirmekten de geri kalmıyor.

Batı Trakya’da arzulanan ve talep edilen eğitimin oluşması için, Azınlık eğitimi eğer konuşulup tartışılacaksa eğer Azınlığınilgili kurum ve kuruluşlarının da başrolde olması olmazsa olmazların başında geliyor.

Son olarak temennimiz, eğer günün birinde gerçekten Azınlık eğitimi konuşulacaksa, gerçek anlamda sorunların çözümü isteniyorsa ilk önce Azınlık eğitiminin sorunları değil, bir araya gelememezlik, gelinmek istenmemesi, ötekileştirmenin ortadan kaldırılması konuşulmalıdır.

Evet, gelelim bizi bizsiz konuşacakları Azınlık eğitimi kongresine.  

Yunanistan Eğitim Federasyonu (DOE) tarafından İskeçe’de gerçekleştirilecek olan Kongrede, “Azınlık Eğitimi ve Çağdaş Eğitim İhtiyaçları ve Trakya’da Çoğunluk ve Azınlığın Bir Arada Bulunmasına İlişkin Haklar” başlıklı konular üzerine konuşacaklar.

İskeçe’de “Z Palace and Congress Center” de gerçekleştirilecek olan Kongrenin programı şu şekilde:

9 Mayıs Perşembe günü saat 19:00-20:30 arasında açılış ve selamlama konuşmaları.

10 Mayıs Cuma günü sabah 09:30-17:00 arasında konuşmacıların sunumları.

11 Mayıs Cumartesi günü sabah saat 09:30-13:00 arasında sunumlar, kongre sonuç bildirgesi ve kapanış.

İşkeçe’de yapılacak olan bu Kongreye katılacak olanlar, Yunanistan genelinden Eğitimci Derneklerinden birer temsilci.

Doğu Makedonya-Trakya İlk Öğretim Bölgesel Yüksek Hizmet Konseyi (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Bölgesinin Eğitimcilerden oluşan Kamu Memurları Birliği Yüksek Yönetim Konseyi (Α.Δ.Ε.Δ.Υ) Üyeleri.

 

foto arşiv

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz