Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 8 YIL SONRA YENİDEN «ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»

8 YIL SONRA YENİDEN «ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»

23
0

Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Geniş Ölçekli “TAMS SARİZA 2016” askeri tatbikatı sona erdi. 8 yıl aradan sonra Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından yeniden gerçekleştirilen tatbikatta sergilenen görüntüler ve uygulamalar nefes kesti.

Büyük bölümü Askos-Sohos-Langada ve Skepasto tatbikat alanlarında gerçekleştirilen “TAMS SARİZA 2016” tatbikatın son aşamasını İçişleri Bakan Yardımcısı Makedonya-Trakya Bakanı Bayan Maria Kollia kuvvet komutanları ve yabancı konuklarla birlikte izledi. tatbikatta konuk olarak ABD’nin seçkin özel kuvvetlerinden “SEALS” timleri de izledi.

Tatbikatın senaryosu gereği, Yunanistan toprakları yabancı bir ülkeye ait silahlı kuvvetler tarafından işgal edilmiş, ancak Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, saldırı helikopterleri, topçu birlikleri, paraşütçü birlikleri ve çıkarma hucumbotlarının organizeli saldırısı sonrasında ulusal toprakların kurtarılması uygulandı.

Tatbikatta 1.892 personel, Kara Kuvvetleri’ne ait helikopterlerin 400 uçuş saati, Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının 150 saat uçuşu, Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemilerinin de aynı saate yakın seyirleriyle, Fransız SAGEM şirketine ait insansız hava araçları İHA’lar da aktif olarak kullanıldı, 22 km telefon kablosu, 600 adet telsiz kullanımı, 450 adet bilgisayar, 75 adet işmakinesi, 40 km kara toprak yolların onarılmasıyla 250 dönümlük bir arazide gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrası bir konuşma yapan Genelkurmay Başkanı “kimse barışçıl bir ülke olduğumuzu ve uluslararası hukuka hizmet ettiğimizi inkar edemez. Tüm herşeye rağmen bugün bir kez daha gösterdik, ki tüm tahriklere karşı hazır olduğumuzu teyit ettik. Yunan halkı ülkenin savunmasının sağlam ellerde, kendi çocuklarının ellerinde olduğundan emin olabilir. Uluslarasrası camia ve stratejik ortaklarımız yeteneğimize güvenebilirler ve hesaba katabilirler” dedi. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz