Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” YOĞUN KATILIMLA KUTLANDI

“8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” YOĞUN KATILIMLA KUTLANDI

29
0

Batı Trakya Türk Kadın Platformu “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesi ile 2 Mart Cumartesi akşamı Gümülcine’de bir Kadınlar Günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılım yoğundu.

Gümülcine’de bulunan Egnatia salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu yaptı. Sevil Şerifoğlu. Yaptığı konuşmada Saygıdeğer protokol ve değerli Batı Trakya Türk Kadınları, Batı Trakya Türk Kadın Platformu bu yıl 11. Kuruluş yılını kutluyor. Bu geçen yıllarda platformumuz çok güzel büyüdü dallandı budaklandı. Bu süreçte çok güzel çalışmalara imza attı. Bunların çoğu uluslararası önemli etkinliklerdi ve bu etkinliklerde Batı Trakya Türk Kadınlarını temsil etti. Bunları tek tek saymayacağım hepiniz biliyorsunuz. Ama bir örnek vermek gerekirse bugünkü etkinliğimizde Dikilitaș Zeynelli’ye Büyük Dervent’ten Şahin’e Batı Trakya’nın her köşesinden kadınımız bulunuyor. Bu da platformun gücünün bir göstergesidir. Platformumuz bundan sonrada daha çok genişleyecek ve çok güzel işlere imza atacak. Tabii bunlar bugüne kadar olduğu gibi yine sizlerin büyük destekleri ile olacak. Bu benim Sözcü olarak son konuşmam. Geçtiğimiz yıl bu görevi bu salonda teslim almıştım. Yine biraz sonra bu salonda devir edeceğim. Ama ondan önce bir yıl içerisinde bana görevimde desteklerini esirgemeyen platform aileme, değerli protokole, İTB Kadınlar Koluna, aileme, iş arkadaşıma ve siz Batı Trakyalı kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Şimdi de sahneye Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Aslı Ali’yi 2019 yılı Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü olarak davet ediyorum.” dedi. Sevil Şerifoğlu Aslı Ali’yi tebrik ederek mikrofonu kendisine bıraktı.

Batı Trakya Türk Kadın Platformunun yeni Sözcüsü Aslı Ali de yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosumuzun eşi Aslı hanım ve değerli protokol ve siz çok kıymetli kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun. Böylesi önemli bir görevi üstlenmiş olmak beni gururlandırıyor ve bir o kadar da heyecanlandırıyor inanıyorum ki sizlerin de desteği ile bu görevi laikiyle yerine getireceğim. İyi eğlenceler dilerim” dedi.

Daha Sonra söz alan Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu da kısa bir konuşma yaparak tüm kadınların kadınlar gecesini kutladı ve gecede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet de yaptığı konuşmada Batı Trakya kadınları ile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkesin Kadınlar Gününü kutladı.

Gecede kısa bir konuşma yapan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun eşi Aslı Ömeroğlu da Batı Trakyalı kadınlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gecenin gerçekleşmesinde emeği büyük olan Kadın Platformunu tebrik etti. Eski Sözcü Sevil Şerifoğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür etti. Yeni Sözcü Aslı Ali`yi de tebrik ederek başarılar diledi. Ayrıca tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Gece MHM müzik gurubunun söylediği şarkı ve türkülerle devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz