Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “8. KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI” HEYECANI YAŞANDI

“8. KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI” HEYECANI YAŞANDI

28
0

Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Hacıören köyünde 12 Mayıs 2013 tarihinde “8. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Çok sayıda azınlık insanının katıldığı etkinliğe başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsoloslu’ğundan Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, sabık milletvekili İlhan Ahmet, yerel yöneticiler ve azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında Türkiye’den Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, İpsala Müftüsü İsmail Geyim, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nejdet Ünal ve diğer davetliler yer aldı.

Hacıören köyünde düzenlenen “8. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın birincisi Çiftlik Köyü Kur’an Kursu’ndan Seher Sar Ahmet oldu. Böylelikle yarışmanın kuralları gereği, bundan sonraki yarışma 2014 yılında Çiftlik köyünde yapılacak.

“Bu kalabalıkları, biz birliğimizin bir nişanesi olarak görüyoruz”

Etkinlikte T.C. Gümülcine Başkonsoloslu’ğundan Muavin Konsolos Adnan Öztürk yapmış olduğu konuşmada, köy halkına yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür ederek, tüm çocukları, anne ve babaları tebrik etti. Böyle kalabalıkları görmekten ve soydaşlarımızla birlikte olmaktan çok mutlu oluyoruz diyen Muavin Konsolos Öztürk, bu kalabalıkları, biz birliğimizin bir nişanesi olarak görüyoruz sözlerine yer verdi.

Türkiye’de Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırılara da değinen Öztürk, insanlıktan nasibini almamış canilerin saldırısı sonucu 40 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bu insanlara Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilediğini belirterek, son olarak bu gün Anneler Günü dolayısıyla tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş de konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’in ne kadar büyük bir bereket olduğunu, bu gün burada bu anı yaşadıklarını ifade etti.

Trakya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Nejdet Ünal da konuşmasında, böyle bir anı ömür boyu unutamayacaklarını belirterek, kendileri için balkan coğrafyasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de yapmış olduğu konuşmasında Batı Trakya’da imamların dörtte birinin bu köyden yetiştiğini belirterek, geçtiğimiz yıllarda buraya gelmek, Ankara’ya veya İstanbul’a gitmekten daha zor olduğunu ifade etti.

“8. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın sonuçları şu şekilde oluştu:

1 Seher Sar Ahmet – Çiftlik

2 Büşra Kahraman – Ortakışla

3 Zehra Berat – Yenimahalle (Gümülcine)

4 Okan Ali – Muratlı

5 Emir Kuru – Büyük Derbent

6 Melike Molla Hüseyin – Domruköy

7 Eray Hacı Süleyman – Hemetli

Etkinlik sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz