Ana Sayfa Yunanistan Haber 8 FETÖ’cü Yunanistan’dan Ayrıldı

8 FETÖ’cü Yunanistan’dan Ayrıldı

0
0

2016 yılından bu yana Yunanistan’ın Türkiye’ye İade Etmediği 8 FETÖ’cü Yunanistan’dan ayrıldığı ileri sürüldü.

Yunanistan’ın Ta Nea gazetesinin haberine göre, ülkedeki 8 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Kanada, Almanya ve Belçika’ya gitti.

Yunanistan’ın en saygın gazetelerinden biri olan Ta Nea’nın manşetinde yer alan haberde, 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 8 kişi, Yunanistan’dan ayrıldı. Almanya, Belçika ve Kanada’daki akrabaları ve bazı FETÖ üyeleriyle iletişime geçen kişiler geçen yaz Yunanistan’ı terk ederek yakınlarının yanına gitti.

Türkiye rest çekmişti

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminde helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin iade talebini de önceki gün reddetmişti. Türkiye, bu duruma sert tepki gösterip, “Geri kabul anlaşmasının iptali dahil gerekli her türlü adımı atma” resti çekmişti. Adalet Bakanlığı ise Yunanistan’a ikinci kez geçici tutuklama ve iade talebinde bulunurken, şüphelilerin kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla Interpol’e yazı göndermişti. Tüm bunlara rağmen Yunanistan 8 darbeciyi iade etmedi ve ülkeden ayrılmalarına seyirci kaldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz