Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 90 YIL SONRA İBADETE AÇILDI BAYRAM NAMAZI SONRASI KAPANDI

90 YIL SONRA İBADETE AÇILDI BAYRAM NAMAZI SONRASI KAPANDI

12
0

Selanik’te yıllarca kapalı duran ve geçtiğimiz Ramazan Bayramı namazı için açılan Yeni Camii’ye atanan imam ve müezzin İskeçe’ye geri döndü. Bu güne kadar çeşitli fotoğraf, resim sergilerinin açıldığı mekan olarak kullanılan Yeni Camii yeniden eski sessizliğine döndü.

Halen Yeni Camii’de Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın atadığı bir personel görev yapıyor. Kubbesindeki süslemeleri yenilenen, duvarlarındaki onarım çalışmaları ise yarım bırakılan Yeni Camii’nin giriş bölümünün de bir dönem kilise olarak kullanılması nedeniyle çan sistemi de yer alıyor. Camiinin avlusunda çeşitli yerlerdeki arkeolojik kazılardan çıkarılan lahitler ve eserler sergileniyor .

BAKAN ÇELİK’TE GİTMEDİ

Selanik’te Atatürk Evi Müzesi’nin 3 yıllık onarımının ardından yeniden açılışı nedeniyle düzenlenen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, açılışın ardından Cuma namazını ibadete açılan Yeni Camii yerine, Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ne ait mescitte kıldı.

İMAMIMIZ VAR

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri, Yunanistan Din İşleri Genel Sekreterliği tarafından gönderilecek imamı kabul etmediklerini söyleyerek, “Derneğimizdeki mescitte iki imamımız var. Ayrıca şehir dışındaki Yeni Camii yerine, Selanik’te Müslümanların yaşadığı mahalleye daha yakın olan Alaca İmaret Camisi’nin ibadete açılmasını istiyoruz.“ dediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz