Ana Sayfa Yunanistan Haber 6 Rafale, 3 Belharra ve Torpido Alımına Onay Çıktı

6 Rafale, 3 Belharra ve Torpido Alımına Onay Çıktı

1
0

Yunanistan’da, Fransa’dan 6 adet ek Rafale savaş uçağı alımı, Belhara fırkateynleri ve denizaltı torpidoları alımı ile ilgili sözleşmeler Parlamento’da Savunma Komitesi tarafından onaylandı.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Parlamento’da Savunma Komitesi üyelerinin oturumunda yaptığı konuşmada, oylamaya sunulan Silahlı Kuvvetlerini güçlendirme çabasının dayanılmaz finansal maliyetleri olduğunu, ancak hesaplanamaz ulusal faydaları olduğunu dile getirdi.

Parlamento’da Savunma Komitesi tarafından onaylanan sözleşmelerde, Hava Kuvvetlerini güçlendirmek üzere Fransa’dan ilave olarak 6 adet Rafale savaş uçağı, Deniz Kuvvetlerine 3 adet yeni Belharra fırkateyni ve 214 tipi denizaltılarına torpido tedarikine ilişkin sözleşmeler, yetkili heyet tarafından onaylandıktan sonra Genel Kurul’a gönderildi.

Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos Komite üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, üç sözleşmeyi ülke açısından faydalı olarak nitelendirerek, Silahlı Kuvvetleri güçlendirme çabasının dayanılmaz ekonomik maliyetleri olduğunu, ancak yeni silahlanma programlarının son derece gerekli olması nedeniyle hesaplanamaz ulusal faydalarının da olduğunu kaydetti.

Bakan Panagiotopulos yaptığı konuşmasında ayrıca Ukrayna ve Rusya arasında bir çatışma olasılığına da değinerek, “birkaç yıl önce Avrupa topraklarında olası bir savaş bir bilim kurgu filmi gibi görünse de, bugün bu senaryonun ve bizim bölgelerimizden çok da uzak olmadığı her defasından daha fazla gerçekçi olarak görünüyor” ifadelerini kullandı.

Tasarı bugün 15 Şubat Genel Kurul’da görüşülmek üzere Parlamento’da oylamaya sunulacak. İktidardaki Yeni Demokrasi partisi, Değişim Hareketi -PASOK ve Yunan Çözümü partisi, Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesine yönelik her üç sözleşmenin de lehinde yer aldığını açıkladı. SİRİZA partisi ise ilaveten 6 adet Rafale savaş uçağı alımına olumlu bakmazken, Belharra fırkateynleri ve torpido alımına olumlu baktığını açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz