Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 6 Azınlık Okulu Daha Kapanıyor

6 Azınlık Okulu Daha Kapanıyor

2
0

Azınlık eğitimi kan kaybetmeye devam ediyor.

2019-2020 Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala Batı Trakya genelinde 6 Türk Azınlık İlkokulunun daha kapatılması karara bağlandı.

Çocuk yetersizliğinden dolayı ve bazı köylerde var olan çocukların da aileleri tarafından yakın köylerdeki Yunan okullarına gönderilmesinden dolayı, Azınlık okullarında gerekli rakam tamamlanmayınca da bunu gerekçe göstererek Yunan devleti Azınlık okullarının kapısına kilit vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda azınlık ilkokulu öğrenci azlığı gerekçe gösterilerek Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılmıştı.

İşin gerçek yanı ise son 10 yılda kapatılan azınlık ilkokulu sayısı 60’ı aşarken, azınlık ilkokullarında eğitim gören öğrenci sayısında da ciddi bir azalma yaşanıyor.

2019 – 2020 eğitim öğretiminin başlamasına az bir süre kala, Eğitim Bakanlığı ve bölgedeki eğitimden sorumlu kurumlar 6 azınlık ilkokulunun daha kapatılmasını kararlaştırdı.

Kapatılması beklenen okullar:

Rodop ilinde Dündarlı, Bulduklu, Doğanca ve Melikli.

İskeçe ilinde Zeynelli köyü azınlık ilkokulu.

Meriç (Evros) ilinde Çilingirmahalle ilkokulu.

Bir başka uygulama ise yeni eğitim öğretim yılında bazı azınlık ilkokullarında sınıf sayılarının azaltılacağı öne sürülüyor. Örneğin 12 sınıflı bir okul 10 sınıfa indirilecek. 6 sınıflı bir okulun da 4 sınıfa indirileceği belirtiliyor.

Öte yandan sınıfların azaltılması beraberinde görev yapan öğretmen sayısının azalacağı anlamına da geliyor. Dolayısıyla da tüm bu olumsuzluklar toplandığında Azınlık eğitimi hiç de iyiye doğru gitmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz