Ana Sayfa Yunanistan Haber 6 Aylık Uzatma Ve Ücretin %50 Azaltılma Süresi Verildi

6 Aylık Uzatma Ve Ücretin %50 Azaltılma Süresi Verildi

0
0

Orman haritalarının asılmasıyla ortaya çıkan sorunları incelemek için 6 aylık uzatma ve itiraz ücretinin %50 azaltılma süresi verildi.

Yunanistan genelinde ve dolayısıyla da Batı Trakya bölgesinde Azınlığımızı da yakından ilgilendiren yeni Orman haritaları itirazına altı aylık uzatma ve itiraz ücretinin %50 azaltılması süresi verildi.

Orman haritalarının asılmasıyla ortaya çıkan sorunları incelemek için Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas’ın, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Kostis Hacidakis, Çevre ve Enerji Bakan Yardımcıları Nikos Tagaras ve Giorgos Amiras ile birlikte 5 Nisan Pazartesi günü Başbakan Kiriakos Miçotakis ile yaptıkları görüşmenin ardından, Yunanistan genelinde yayınlanan ve birçok tepkilere neden olan yeni orman haritalarına itirazda bulunma sürecinde altı aylık bir uzatma süresi verildiği açıklandı.

Bilindiği üzere toplantıda, önceki hükümetin 4389/2016 sayılı kanunundan miras kalan sorunların çözümü için derhal atılacak girişimler ele alındı. Bunlar arasında, vatandaşların orman haritalarının içeriğine itiraz etmeleri için altı aylık uzatma ve itiraz ücretinin %50 azaltılması var.

Çevre ve Enerji Bakanlığı’na göre uzatma, bir yandan pandemi nedeniyle oluşan özel koşullar, diğer yandan da iç ve yatay düzeltmeler için gerekli sürenin verilmesi gerekliliği dikkate alınarak, vatandaşlar için rahatsızlık ve maliyet yaratmaması için verildiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz