Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “5 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ SANDIKLARI “OXI – HAYIR” LA DOLDURALIM”

“5 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ SANDIKLARI “OXI – HAYIR” LA DOLDURALIM”

21
0

SYRİZA Milletvekilleri Mustafa MUSTAFA, Ayhan KARAYUSUF ve Hüseyin ZEYBEK 5 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde yazılı ortak bir açıklama yayınladılar.

Açıklamada, “Referandumdan istediğimiz bize dayatılmak istenen plana, ekonomik pakete, bizi daha yoksullaştıracak, çağdaş köle konumuna düşürecek memoranduma karşı güçlü bir OXI – HAYIR oyudur.

Kıt kanaat geçinen, sıkıntısını, acısını bal eyleyip yaşamı sürdürmeye çalışan insanlarımıza yakışan bu plana “OXI – HAYIR” demektir” ifadelerine yer veriliyor.

 Ortak Açıklama

 “Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’a: The game is over. (Oyun bitti)

Aleksis Tsipras: Ülkemde 1,5 milyon işsiz var.

 3 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan insan var, binlerce geliri olmayan aile ninelerinin, dedelerinin emekli maaşıyla yaşıyor. Bu oyun değil, bir gerçeklik. Diz çöktürmek istediğiniz bir halkın nelere muktedir olduğunu bilmeniz gerek.

Donald Tusk: Take it or leave it. (Ya bunu al, ya git)

25 Haziran’da 4 aydır ısrarla, onurlu bir uzlaşma, uygulanabilir bir çözüm için sürdürdüğümüz görüşmeler bu şekilde sonuçlandı. Başbakanın eline yeni bir memorandum tutuşturuldu. Bu memorandumda eski memorandumların halk düşmanı, emekçi düşmanı, toplumu boğan, kalkınmayı öldüren tedbirleri hafifletilmek yerine daha da ağırlaştırıyor, FPA (KDV) aracılığıyla, çiftçiye %26 vergiyle, emekli maaşlarında, ücretlerde yapılan kesintilerle, çiftçiye yakıt KDV iadesinin iptaliyle, ısınma desteğinin kesilmesiyle vs. toplum daha bir çıkmaza itiliyor, yaşamda kalabilme zorlaştırılıyor, kriz girdabı daha da katmerleniyor.

Toplumsal kurtuluş hükümeti olarak adlandırdığımız hükümetimizin bu memorandumu, bu planı kabul etmesi düşünülemezdi. Çünkü bu planla, krizi aşmak mümkün değil, toplumsal mahvoluştan çıkmak hayal oluyor.

Eline tutuşturulan kağıtla Atina’ya dönen Başbakan Aleksis Tsipras Bakanlar Kurulu’nu topladı, bu planı halk onayına sunmayı, referanduma götürmeyi teklif etti. Bakanlar Kurulu’nun oybirliğiyle onayladığı bu teklif Cumartesi 27 Haziran günü Meclis tarafından onaylandı ve 5 Temmuz Pazar günü sandık başına gideceğiz.

Referandumda şu sorulara cevap vereceğiz:

 25 Haziran’da Yunanistan hükümetine sunulan memorandumu kabul etmeyenler HAYIR – OXI oyu kullanacaklar, 25 Haziran’da Yunanistan hükümetine sunulan memorandumu kabul edenler EVET – NAI oyu kullananacaklar.

 Çarpıtmalara, kara propagandalara, Avrupa ve yerli troykaların yalanlarına karşın şunu açıklıkla belirtmek istiyoruz:

 Referandumda Avrupa’dan çıkalım mı, çıkmayalım mı, eurodan çıkalım mı, çıkmayalım mı sorulmuyor.

 25 Ocak seçimlerinde halk bize Avrupa Birliği içinde, euro para birimi içinde onurlu bir anlaşma, sürdürülebilir bir uzlaşma için oy verdi. Bütün bu aylar içinde bunun için uğraştık, ülke gerçekliğini dile getirdik, onurlu bir uzlaşma, anlaşma önerdik. Ekonomik sebeplerden dolayı değil, sırf politik sepeplerden dolayı, kurumların (AB, IMF, Avrupa Merkez Bankası) kulakları tıkalı, yürekleri taş oldu.

Başka ülkelere de örnek olmasın diye, uygulattıkları politikaların yanlışlığı ortaya çıkmasın diye, toplumlar başkaldırmasın diye hükümetimize, ülkemize, halkımıza diz çoktürmek, özür diletmek istiyorlar.

Halktan başka bir desteği olmayan hükümetimiz bu görüşme sürecinde elini güçlendirmek, halkının arkasında destekçisı olduğunu göstermek için bu referanduma başvuruyor. Referandumdan istediğimiz bize dayatılmak istenen plana, ekonomik pakete, bizi daha yoksullaştıracak, çağdaş köle konumuna düşürecek memoranduma karşı güçlü bir OXI – HAYIR oyudur.

Kıt kanaat geçinen, sıkıntısını, acısını bal eyleyip yaşamı sürdürmeye çalışan insanlarımıza yakışan bu plana “OXI – HAYIR” demektir.

Ancak bu şekilde hükümetimiz daha güçlü bir konumdan, daha güçlü bir mevziden onurlu, sürdürülebilir, gelişme ve kalkınmaya açık bir anlaşma sağlayabilir. Karar, egemenlik kayıtsız, şartsız halkımızındır. Toplumumuzun aşını, işini, onurunu, geleceğini korumak söz konusuysa gerisi teferruattır.

 5 Temmuz Pazar günü sandıkları “OXI – HAYIR” la dolduralım.

 Sonsuz saygı ve sevgilerle”

 SYRİZA Milletvekilleri

 Mustafa MUSTAFA

Ayhan KARAYUSUF

Hüseyin ZEYBEK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz