Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 4 AYDA 14 İNTİHAR AZINLIKTA NELER OLUYOR?

4 AYDA 14 İNTİHAR AZINLIKTA NELER OLUYOR?

24
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nda 4 ayda 14 intihar vakası yaşandı.

2010 yılı sonlarından başlamak üzere Nisan 2011 ayına kadar olan süreçte Batı Trakya Türk Azınlığı içinde yaşanan intihar vakaları korkutmaya başladı.

Son zamana yaşanan bu intihar vakalarının, Azınlığı sosyal patlama noktasına getiren ekonomik krizden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Uzmanlara göre, intihar eden kişilerin değişik nedenlerden dolayı bunalıma girdikleri ve çareyi yaşamlarına son vermekte buldukları belirtiliyor.

 

Son hafta içerisinde İskeçe’nin Dinkler (Filia) köyünden 22 yaşındaki genç bir kızın değişik bir nedenden dolayı 10 Nisan Pazar günü intihar ettiği haberi bir kez daha yürekleri burktu. Acı haber hem Dinkler köyüne hemde tüm Batı Trakya’ya hüzün yaşattı. Öyle ki yaşamına son veren 22 yaşında gencecik bir kız kardeşimizdi.

İntihar eden kızın yakın çevresi intihar sebebinin aşkta hayal kırıklığına uğramasından dolayı kaynaklandığını iddia ediyorlar. Hüsrana uğrayan genç kızın kendisini asarak intihar ettiği belirtiliyor.

Psikolojik bunalımda olduğu söylenen genç kızın Yassıköy’de çalıştığı ve aşkta hüsrana uğraması sonucu kendisini bir ağaca asarak hayatına son verdiği söyleniyor. Genç kızın cansız bedenini ağaçta asılı olarak gören yakınlarının gözlerine inanamadıkları belirtiliyor.

 

BİR HAFTADA TAM ÜÇ İNTİHAR VAKASI

 

Hatırlanacağı üzere 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Gümülcine’nin Kırmahalle Çay Üstü semtinde ikamet eden 33 yaşındaki Üninersite mezunu bir genç girdiği psikolojik bunalımdan kurtulamayınca kendi evinde boynuna geçirdiği iple yaşamına son vermişti.

Yine 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Gümülcine’ye bağlı Yalanca köyünden 34 yaşındaki bir genç de kendini asarak intihar etmişti. Dinkler’de intihar eden genç kızla birlikte Batı Trakya’da azınlıktan bir haftada toplam üç intihar vakası yaşanmış oldu. Yaşanan bu vahim olayların neticesinde, Azınlık içerisinde “bize neler oluyor” sorusunun sorulmaya başlamasına neden olduğu belirtiliyor.

Birlik gazetesi olarak çözümün, ve son çarenin kişilerin kendi yaşamlarına son vermekte olmadığını belirtirken, Batı Trakya Türk Azınlığı olarak neler yapılabilir konumuna derhal eğilmeliyiz. Müftülüklerimiz ve B.T.A.Y.T.Derneği başta olmak üzere Azınlığımızın Doktorları ile birlikte köylerimizi, mahallelerimizi gezerek halkımızın derhal bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Gençlerimize, çarenin intiharda değil, toplum içinde açık ve net bir şekilde karşılıklı olarak yardımlaşmada olduğunun anlatılması gerekmektedir. Eğer gereken önlemler alınmadığı takdirde bu durumun daha vahim noktalara gelmesinden endişe ediyorum.

İlhan Tahsin Ahmet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz