Ana Sayfa Yunanistan Haber 3’üncü Tugay Stefanovikio’dan Dedeağaç’a Yerleşiyor, Tüm Dengeler Değişiyor!

3’üncü Tugay Stefanovikio’dan Dedeağaç’a Yerleşiyor, Tüm Dengeler Değişiyor!

7
0

Dedeağaç’a yerleşiyorlar, geniş bölgedeki askeri dengeleri değiştiriyorlar!

ABD Ordusu’nun Stefanovikio’da geçici olarak konuşlanan 3’üncü Tugayı askeri personeli Dedeağaç Limanı’na konuşlanacak. ABD ve Yunanistan’ın birlikte uygulamaya koydukları bu stratejik hamle Güneydoğu Avrupa’nın bu bölgesinde, Çanakkale boğazı ve İstanbul boğazından Karadeniz’e giriş koridoruna yakın bir bölgede tüm askeri ve stratejik dengeleri sil baştan değiştiriyor.

Dedeağaç Limanı Amerikalılar için sadece ticari amaçlı değil, aynı zamanda ağırlıklı olarak ABD Ordusu ve Yunan Ordusu tarafından değişik amaçlı kullanımı ile ön plana çıkarken, aynı zamanda geniş bölgedeki askeri ve stratejik dengeleri de değiştiriyor.

Bugün Dedeağaç’a gelen ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt yaptığı konuşmada asıl amacın ne olduğunu açıkladı. Amaç, ABD’nin Güneydoğu Avrupa’nın kontrolünü elinde bulundurabilmesi açısından bu bölgede deniz üssüne ihtiyacı olduğunu, aynı zamanda bölgenin bir enerji koridoru olmasıyla da ön plana çıkmasından dolayı, (TAP, IGB ve FSRU) ABD şirketi tarafından Dedeağaç’ın açıklarına kurulacak olan sıvılaştırılmış doğalgaz tesisinin, olası bir terör ve benzeri saldırılara karşı askeri güç ve teknolojik imkanlarla korumasını sağlamak üzere, ABD ve Yunanistan birlikte harekete geçiyor ve Dedeağaç’a Deniz komandoları askeri birimi ve helikopter destekli üs kurulması konusunda kararlı oldukları görülüyor.

Buna göre, önümüzdeki kısa zaman içerisinde ABD Ordusu’nun Stefanovikio’da geçici olarak konuşlanan 3’üncü Tugayı askeri personeli Dedeağaç Limanı’na konuşlanmak üzere geri sayımın da başladığı açıkça görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz