Ana Sayfa Yunanistan Haber “353.000 İnsan Başıbozuk Kemalist Orduları Tarafından İşkence Gördü”

“353.000 İnsan Başıbozuk Kemalist Orduları Tarafından İşkence Gördü”

0
0

Giannis Paschalidis: “Türkiye’de herhangi bir şey sabit kalıyorsa, bu tarihi değiştirme girişimidir.”

Yunanistan’da iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Kavala-Taşöz adası Milletvekili Giannis Pashalidis, yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye’yi ağır bir dille suçluyor.

Pashalidis şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Türkiye’de herhangi bir şey sabit kalıyorsa, tarihi değiştirme girişimidir. Bu defasında odak noktası, Cumhurbaşkanı’nın (Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu) Pontus Rumlarının “Soykırımı” ve atalarının yurtlarından vahşice sökülmeleri konusundaki açıklamalarıydı.

En az 353.000 ruh başıbozuk Kemalist orduları tarafından işkence gördü, yerinden edildi ve öldürüldü. 1.500.000’den fazla Ermeni kardeşimiz de aynı kaderi yaşadı.

Yunanistan’a ek olarak, yaklaşık 33 ülke (süper güçler Fransa, Rusya ve ABD dahil) Ermeni Soykırımı’nı tanıdı.

Ermenistan’a ek olarak, İsveç ve Hollanda şimdiye kadar Pontus “Soykırımı”nı tanıdı. Türkiye bu görüşleri bir kez daha asılsız olarak nitelendirdi ve bir kez daha kabul edilen tarihi çarpıtmaya çalışarak üç halk arasındaki uçurumu derinleştirmeye çalıştı.

Ayrıca Sevr Antlaşması uyarınca İzmir’de bulunan Yunan Ordusu’nun varlığını, Rumları, Ermenileri ve Asurileri yakan, tahliye eden ve ayrım gözetmeksizin öldüren Kemalist ordunun mezalimiyle karşılaştırmaya çalıştı.

Kemalist ordu hangi koşullarda faaliyet gösteriyordu ve o zaman meşruiyeti neydi? Hangi insan haklarını tanıdı ve nasıl bir rıza aradı?

Yunanistan, Demokrasi ve Diyalogun Anavatanı olarak, her zaman ve her düzeyde uluslararası taahhütlerini tuttu, tutuyor ve tutacak, dünyanın medeniyetin başlangıcından muzdarip bir köşesinde uluslararası istikrarın sağlanmasına ve güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır.

Hükümetimiz, uyguladığı çeşitli ve çok yönlü diplomasi ile coğrafi konumuna ve tarihine yakışır bir rol üstlenmeyi başarmıştır. Ülkemiz şu anda Akdeniz’de kalkınma ve işbirliğinin en güvenilir dayanaklarından biri ve bu, halihazırda çok ciddi iç sorunlarla boğuşan, zaten hüsrana uğramış ve verimsiz bir komşuda çıldırmaya neden oluyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz