Ana Sayfa Batı Trakya Haber 30 ABD Saldırı Helikopteri Dedeağaç Havalimanı’na Konuşlanıyor!

30 ABD Saldırı Helikopteri Dedeağaç Havalimanı’na Konuşlanıyor!

0
0

Batı Trakya’da hareketlilik hızlanarak artıyor. ABD bölgeye iyice yerleşti. Limandan sonra şimdi de Havalimanına helikopterler konuşlanacak.

Dedeağaç (Aleksandrupolis) Dimokritos Havalimanı Müdürü Stelios Zantanidis bugün yerel basına çok ilginç ve çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Zantanidis yaptığı açıklamada, ABD’ye ait 30’dan fazla “Black Hawk” tipi saldırı helikopterlerinin 2021 yılının Şubat ile Ağustos ayları arasında Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nı bölgede üs olarak kullanacak ve aynı zamanda helikopterlerin yakıt ikmal, bakım ve tamirinin de Dedeağaç Havalimanı’nda yapılacağını söyledi.

Dün Dedeağaç Liman Müdürlüğü’nde ABD’li yetkililerle yapılan toplantıda ele alınan konulardan birinin de Dedeağaç Havalimanı’nın kullanılması olduğu konusu bugün açıklığa kavuştu.

Gemilerle limana gelecek olan binlerce silahların bir kısmı karayolu ile Romanya bölgesine gönderilecek, ancak yaklaşık 30 adet “Black Hawk” tipi saldırı helikopterleri ise Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nı merkez üs olarak kullanacak.

Amerikalılar, Dedeağaç Havalimanı Müdürü Zantanidis’ten hangar, ABD’li komutanlara ofis ve idari alanlar talebinde bulunduğu ifade ediliyor.

Havalimanı tesisleri hakkında bu hafta içinde yeniden toplantı yapılması bekleniyor. Öyle ki zamanın daraldığı ve bir an önce hazırlıkların tamamlanması gerektiğinden Amerikalıların bastırdığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz