Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 3ο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 3ο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

27
0

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 3ο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης  19Ιουνίου2012 στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς» της Αλεξανδρούπολης, η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης Κατερίνα Καραγιάννη, ο έμπορος μεταξωτών προϊόντων Κων/νος Μουχταρίδης και η σηροτρόφος από την περιοχή του Σουφλίου Ελένη Σοφοτάσιου.

Κατά τη διάρκειά της η κα Καραγιάννη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων που ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου στις 20.00 με το ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πολυβραβευμένος πιανίστας και μαέστρος Θανάσης Τρικούπης και η σοπράνο Αντωνία Καλογήρου, η οποία έχει κερδίσει το 1ο πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας».

Από  τις 9.30 π.μ. το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2012 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες του  φετινού συνεδρίου με θέμα: «Οικονομική κρίση και ριζοσπαστικές φωνές», στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές από τον χρηματοοικονομικό χώρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ανάμεσα τους  ξεχωρίζουν ο Senator Dr. Nicolaus Hensel Γερουσιαστής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαναστασίου Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CFA Cyprus, οκ. Βασίλειος Μάργαρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Markets Experts A.E. καθώς επίσης και  μέλη του Χρηματοοικονομικού χώρου της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Οι τριήμερες φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με πολιτιστικό δρώμενο που έχει ως θέμα την Ελεύθερη Απόδοση και Αναπαράσταση της Τελετής της Θρόνωσης των Καβειρίων Μυστηρίων και θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης στη Σαμοθράκη στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου 2012.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μουχταρίδης και η κα Σοφοτάσιου ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία παραγωγής της μεταξωτής κλωστής, αλλά και στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που καθιστούν το μετάξι Σουφλίου μοναδικό από άποψη ποιότητας και  φυσικού χρωματισμού στην παγκόσμια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση  για την προβολή του Σουφλιώτικου μεταξιού που έχει  προγραμματιστεί από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης στην Παλαιάπολη της Σαμοθράκης έχει  τραβήξει τα βλέμματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως ανακοινώθηκε τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσουν στην Αλεξ/πολη γάλλοι και Ελβετοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κορυφαίων εκδοτικών οίκων της Ευρώπης, όπως  είναι οι εφημερίδες «Le Figaro», «Le Point», «France 24».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz