Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “3 MİLYON MÜSLÜMAN VE 100 BİN ERMENİ ÖLDÜ”

“3 MİLYON MÜSLÜMAN VE 100 BİN ERMENİ ÖLDÜ”

15
0

Yaklaşık 1,5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığına işaret eden McCarthy, 1912 ile 1921 yılları arasında 3 milyon Müslüman ve 100 bin Ermeni’nin öldüğünü söyledi.

ABD’deki Louisville Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Justin McCarthy, “Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandılar” dedi.

McCarthy, Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Did You Know” (Biliyor musun) Derneği’nce düzenlenen “1. Dünya Savaşı ve Osmanlı’nın Doğusundaki Halklar” konulu konferansta, tarihin çok karmışık olduğunu belirterek, tarihi olayları değerlendirirken o dönemde yaşanan olayların dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

“Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandı”

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar’da, Ortadoğu’da ve Kafkasya’da savaş içinde olduğunu kaydeden McCarthy, Balkanlar’da 1,5 milyon Müslüman’ın öldüğünü söyledi.

Rusya’nın Kafkasya’yı işgal etmesinden sonra Ermeniler ile Müslümanlar arasında sorunların başladığına dikkati çeken McCarthy, “Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandılar” dedi. McCarthy, savaş sürecinde 5 milyon Müslüman ile 1,9 milyon Hristiyan’ın tehcir edildiğini vurguladı.

Yaklaşık 1,5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığına işaret eden McCarthy, şunları söyledi:

“Bu tamamen yalan. Bu sayı tüm Ermeni nüfusundan bile daha fazla. Böyle olsaydı herkesin iki kere ölmesi gerekiyordu. Hastalık ayrım yapmaksızın herkesi öldürebilir. Tabii ki bu süreçte Türkler de ölmüştür. 1912 ile 1921 yılları arasında 3 milyon Müslüman ve 100 bin Ermeni öldü.”

“Ermeniler, Avurupa kamuoyunu domine etme gayreti içinde”

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Norman Stone da Avusturya Meclisi’nde grubu bulunan partilerin, 1915 olaylarını kınayan bir bildiri yayınlamasını eleştirdi. Avusturya’nın Habsburg İmparatorluğu yıkılırken ne kadar insanın yerlerinden edildiğini bilmesi gerektiğini aktaran Stone, 1 milyon insanın Avusturya ve Almanya arasında göçe zorlandığını kaydetti.

Tarihin tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Stone, “Ermeniler, Avurupa kamuoyunu domine etme gayreti içinde” değerlendirmesinde bulundu.

“Soykırım” kavramının hukuki bir terim olduğunu ve isteyenin bunu her tarafa çekemeyeceğini anlatan Stone, meclislerden geçirilen kararların ve soykırımı inkar etme yasalarının insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Provakatif soruya tepki

Konuşmaların ardından soru sormak üzere mikrofonu eline alan Ermeni kökenli bir kişinin, soru sormak yerine provokatif açıklamalar yapması tepkilere neden oldu.

Sorusunu sorması için defalarca uyarılan kişi, en sonunda McCarthy’ye, “Böyle konuşmak için Türk hükümetinden ne kadar para aldınız?” diye sordu. Bilim adamı olduğunu ve olayları objektif bir şekilde açıklamaya çalıştığını anlatan McCarthy, Türk hükümetinden tek kuruş para almadığını ve kimsenin de kendisine para teklifinde bulunmadığını ifade etti. McCarthy’nin açıklamaları, izleyiciler tarafından alkışlandı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Emre Karagöl ise Viyana’da 3 Türk diplomatın Ermeni teröristler tarafından katledildiğini hatırlattı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda Türk diplomatın Ermeni teröristler tarafından öldürüldüğünü aktaran Karagöl, Türkiye’nin tarihin çarpıtılmasına, siyasete alet edilmesine ve Ermeni iddialarının tek gerçekmiş gibi sunulmasına karşı olduğunu vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz