Ana Sayfa Yunanistan Haber 3 Adet F-35 2021 Yılının İlk Yarısında Gelebilir

3 Adet F-35 2021 Yılının İlk Yarısında Gelebilir

1
0

Yunanistan’ın F-35 tipi savaş uçağı almaya yönelik resmi talebine ABD’den yanıt geldi. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Yunanistan’ın talebine olumlu bakıldığını ve desteklendiğini söyledi.

Yunanistan’ın Lockheed Martin F-35 tipi savaş uçağı satın alma konusundaki resmi talebine ABD yetkilisinden yanıt geldi. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, “Tedarik için desteğimizin sinyalini verdik ve Yunanistan’ın savunma yeteneklerini artıracak, ABD silahlı kuvvetleriyle birlikte çalışabilirliği sağlayacak ve bölgesel istikrarı artıracak gelecekteki bir satın alma programı üzerinde birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Amerikan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt bunları söylerken, Atina’daki kaynaklar ise 3 adet kullanılmış F-35 savaş uçağının 2021 yılının ilk yarısında eğitim amaçlı konuşlanmak üzere Yunanistan’a gelmesine kesin gözüyle bakıyor. Hatta bazı kaynaklar, F-35 savaş uçağının 25 Mart kutlama törenlerinde gösteri geçişi yapması için çalışmaların hızlandırıldığı da belirtiliyor.

Anlaşılan o ki ABD, Yunanistan’a 2021 yılı içerisinde en az 3 adet kullanılmış F-35 savaş uçağı vermek üzere planlama yapıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz