Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ” GÜMÜLCİNE’DE ANILDI

“29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ” GÜMÜLCİNE’DE ANILDI

14
0

“29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” Gümülcine’de anıldı. Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) düzenlenen törene  Gümülcine Seçilmiş Müftü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete,  SİRİZA Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, diğer Dernek temsilcilerinin yanısıra çok sayıda Batı Trakya Türk’ü katıldı.

Anma töreni Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin Fatiha okumasıyla başladı ve konuşmasıyla devam etti. Mete isteyen herkesi bu mücadelede yer almış ve aramızdan ayrılarak Ahirete intikal etmiş olanlar için Fatiha okumaya davet etti.

Sırasıyla selamlama konuşmalarına geçildi ve konuşmacılar “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” anlamına uygun konuşmalarıyla katılanları selamladılar.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe’den eski bağımsız Milletvekili Ahmet Faikoğlu ve İskeçe Müftüsü Rahmetli Mehmet Emin Aga’nın o yıllarda sürekli yanında bulunan Vaiz Sedat Karadayı söz alarak 29 Ocak öncesinde ve sonrasında yaşananları anlattılar.

Ancak, Türkiye’den işlerini bırakıp “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nü kutlamak üzere Gümülcine’ye gelen, o mücadele günlerinin bizzat başında olup yaşanmasına vesile olan Batı Trakya Türkleri’nin dava adamı Rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet’e selamlama konuşması yapması için söz verilmemesi şaşkınlık yarattı. 

Konuşmacı Faikoğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras’a iletilmek üzere bir mektup okudu ve bunu SİRİZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf’a teslim etti.

KONUŞMALARIN VİDEOLARINI İZLE:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2fxy5m_29-ocak-2015-gtgb-anma-toreni-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2fy279_29-ocak-2015-anma-toreni-deb-baskani-mustafa-alicavus_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2fy2z7_29-ocak-2015-anma-toreni-mustafa-mustafa-ayhan-karayusuf_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2fy3ui_29-ocak-2015-anma-toreni-muftu-serif-video-1_news 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2fy59u_29-ocak-2015-anma-toreni-muftu-serif-ve-faikoglu-konusmasi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz