Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE DİRENİŞ GÜNÜMÜZÜ” VE BU MÜCADELEYİ VEREN TÜM...

“29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE DİRENİŞ GÜNÜMÜZÜ” VE BU MÜCADELEYİ VEREN TÜM SOYDAŞLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

24
0

“29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Direniş Günü”

29 Ocak 1988, Batı Trakya Türk Azınlığı için Türk kimliğinin ve Yunan vatandaşlığına sahip olmanın bilinciyle hareket ederek kendisine yapılan insan ve azınlık hakları ihlalini dünya kamuoyuna haykırdığı gündür. Derneklerinin isimlerinde “Türk” kelimesi bulunduğu için kapatılmasına, öz benliğinin inkarına dayanamayan Batı Trakya Türkü 29 Ocak 1988 tarihinde haksızlıklara “DUR” diyerek tüm dünyaya “TÜRKÜM” diye haykırmıştır. Bu nedenle dövülmüş, her çeşit maddi ve manevi baskıya maruz kalmış; fakat hiçbir zaman Türklüğünden taviz vermemiş ve daima soğukkanlılığını koruyup Yunan vatandaşlılığının bilincinde hareket etmiştir.

Batı Trakya Türkleri için tarihte bir dönüm noktası olarak kabul edilen 29 Ocak, toplumsal mücadelenin kadın ve erkek, köylü ve kentli tek yürek halinde hareket ederek “TÜRK” kimliklerini ve bu kimliğin hiçbir güç tarafından değiştirilemeyeceğini dünyaya haykırdığı gündür. Batı Trakya Türkleri, 29 Ocak 1988 tarihinde yıllardan beri maruz kaldığı değişik haksızlıklara ve baskı politikalarına hep bir ağızdan hayır demiş ve Yunan yetkililerince inkâr edilen “TÜRK” benliğine sarılarak, haklarından en ufak bir taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gür sesiyle haykırmıştır.

29 Ocak 1990 tarihinde farklılığa tahammülü olmayan, hoşgörüsüz ırkçı kesim planlı bir hareketle Batı Trakya Türklerine saldırmış, maddi ve manevi zararlar vermiştir. Bu zararlar hâlâ tazmin edilmemiştir.

Her fırsatta demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ve de diğer ülkelere demokrasi ve insan hakları dersleri vermeye kalkan ülkemiz yöneticileri, aydınları, bilimadamları, basın mensuplarının hiç bir zaman özeleştiri yapamamış olmaları düşündürücüdür.

29 Ocak’ın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, bugün hâlâ Batı Trakya Türk Azınlığının etnik kimliği inkâr edilmekte ve temel hak ve özgürlüklerinin engellenmesi devam etmektedir. Kendisini ilgilendiren tüm konularda Azınlığın görüş ve fikirleri hiçe sayılmaktadır. Müftülük makamları işgal altındadır ve Batı Trakya Türklerinin inanç özgürlüğüne vurulan darbe devam etmektedir. Bununla da yetinilmeyip 240 imam yasasıyla Müftülüklerimizden sonra camilerimize de göz dikilmiştir. Türk Azınlığın eğitim alanındaki ihtiyaçlarına da yıllardır gözünü kapayan yetkililer, azınlık eğitiminin özerk statüsünü her geçen gün delmeye devam etmektedir. Son zamanlarda seçilmişlerimize yapılan hakaretler, İslam dinini karalama kampanyaları, haçlı zihniyetinin hortladığını ortaya koymaktadır. Din ve vicdan özgürlüğüne darbeler vurulmaktadır.

Batı Trakya Türk Azınlığı, 29 Ocak 1988’i her türlü kısıtlama ve insan hakları ihlallerine karşı verdiği onurlu mücadelenin milâdı olarak anmaya devam edecektir.

Batı Trakya Türk Azınlığı, Yunan Devlet Yetkililerinin Yunan Demokrasi tarihinin kara bir lekesi olan insanlık dışı ve haksız uygulamalardan vazgeçmesini talep etmeye devam edecektir.

“29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Direniş Günümüzü” ve bu mücadeleyi veren tüm soydaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz